Created with Fabric.js 4.6.0 PORTAURBIS

PREGLED GODINE

autori: L. Prodanović, V. Katavić, L. Ćužić, A. Selak

RUJAN:

Početak školske godine 6. 9. 2021. i ponovno navikavanje na školski život. Fale nam ljetni praznici, more, plaže, kupanje i druge ljetne uspomene. Sve nam je ovo bilo novo, od profesora do novih učenika. Rujan brzo prolazi, navikli smo se na profesore i školski život, novu nastavu, ispite, usmena ispitivanja.

LISTOPAD:

Atmosfera razreda se polako prilagođava. Prošlo je „dosta“ vremena od početka godine pa su i izleti kod pedagoginje počeli biti redoviti. Sve više novog gradiva za naučiti te kuca na vrata sve više ispita nego li u rujnu. Već nam je u 10. mjesecu dosta škole i nikako dočekati  zimske praznike.

STUDENI:

Online nastava počela je u našoj školi već 4. i 5. studenoga. Opet se moramo navikavati na nju i pratiti gradivo od kuće.  Svima nam je to bilo dosta čudno i novo unatoč i prošlogodišnjim online nastavama. Na našu žalost, stigla su i stroga pravila za nošenje maski. Preko pola škole nije baš voljelo maske jer smo ih morali nositi 24/7. Dan po dan, već nam je i to postala svakodnevnica i zimski praznici bili su sve bliže. Vrlo brzo obilježavali smo i dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje. Naša škola izrazila je počast minutom šutnje i paljenjem svijeća ispred škole.

PROSINAC:

Počeo je prosinac i uz njega dolaze i završni ispiti za kraj 1. polugodišta. Škola je počela biti zabavnija i zanimljivija, nekima zbog izleta, a nekima zbog praznika.  Osmi razredi odlaze u Amazingu, a šesti razredi odlaze u kino gledati animirani crtani film „Encanto“. Nakon izvanškolskih avantura počele su pripreme za božićnu priredbu i sajam.

SIJEČANJ:

Počelo je drugo polugodište i nastavili smo s online nastavom. Neki su bili sretni zato što nismo imali usmena odgovaranja i ispite, a drugi su bili tužni zato što su se htjeli vratiti u škole. Siječanj nam nije bio uzbudljiv i sporo je prolazio. Pred kraj mjeseca održalo se natjecanje iz geografije. Nažalost nismo uspjeli ostvariti najbolji uspjeh, ali smo se zabavili i dobili priliku pokušati nešto novo.

VELJAČA:

Došao nam je i ljubavni mjesec, mjesec pun ljubavi. Njega smo proslavili tako što smo imali tajne prijatelje, tombole, tajnovita pisma… Pred kraj također se održavalo HIPPO natjecanje. Puno učenika je uspjelo ostvariti odličan rezultat.  Veljača nam je brzo prošla i približavalo nam se proljeće i toplije vrijeme.

OŽUJAK:

U ožujku bilo je jako puno uzbudljivih događaja. Naši su osmi razredi su otišli na izlet u Vukovar. Posjetili su Memorijalno groblje Vukovar,  crkvu sv. Filipa i Jakova, Ovčaru, vukovarski vodotoranj… Također drugi razredi su posjetili edukativnu igraonicu Minipolis. Profesor hrvatskog jezika Ivan Kapović nam je Dane hrvatskog jezika obilježio tako što je na papire napisao točne i netočne gramatičke riječi. Kao učenicima, to nam se jako svidjelo i naučilo nas puno novih stvari. Pred kraj mjeseca četvrti razredi su otišli na izvanškolski izlet u Novi Vinodolski.

TRAVANJ:

U početku travnja imali smo jako puno testova i usmenih odgovaranja zato što su se približavali proljetni praznici. Svi smo ih željno iščekivali jer nam je svima bio potreban odmor. Nakon praznika dočekali su nas velike promjene u školi. Vratili smo se na kabinetsku nastavu i krenuli smo jutarnji obrok doručkovati u prostorima školske blagovaonice. Također više nismo bili obavezni nositi zaštitne maske. Pred kraj šesti razredi posjetili su Crveni križ.

SVIBANJ:

Došao nam je svibanj što znači još dva mjeseca do kraja školske godine. Šesti razredi otišli su u kazalište Žar ptica kako bi pogledali predstavu „Ako kažeš gotov si“ i otišli su na izvanškolski izlet na otok Krk. Također počeli su upisi u školu za buduće prvašiće. Zadnji tjedan sedmi i osmi razredi otišli su na maturalac u Rovinj.

LIPANJ:

 Uspjeli smo dočekati i zadnji mjesec školske godine. Opraštamo se od osmaša i spremni smo otići na odmor, kupanje, sunčanje i odmaranje od zadaća.