U četvrtak, 19. prosinca uz božićni je sajam održana i prva božićna priredba u Osnovnoj školi Ivanja Reka kroz koju su nas vodili učenici 6. b razreda Anja Tozan i Juro Ćužić. Učenici naše škole tjednima su se vrijedno pripremali kako bi posjetiteljima božićne priredbe dočarali pravi smisao Božića. Svojim tekstovima, glazbom i drugim izvedbama svima okupljenima poslali su poruku mira, praštanja, pomaganja, topline, skromnosti, ljubavi i zajedništva. Radnja božićne priredbe svoje je središte imala u uprizorenju božićne priče o rođenju Božića koju su vrijedno pripremali učenici od petih do osmih razreda, a ponajviše polaznici dramske skupine i školskoga zbora.

Božićnu priču nakon dramskog uprizorenja nastavili smo poklonima naših učenika Božiću, od kojih je prvi bio nastup školskih mažoretkinja. Zatim su uslijedile vokalne izvedbe pjesama ‘O Tannenbaum’ i ‘Kling, Glöckchen, klingelingeling’ koje su bile poklon učenika koji pohađaju nastavu njemačkog jezika. Jednu od zanimljivijih točaka pripremili su naši najmlađi učenici, polaznici dramske skupine prvih i drugih razreda koji su izveli igrokaz ‘Božićna Crvenkapica’. Učenici 3. b razreda malom su Božiću poklonili prigodnu recitaciju pod nazivom ‘Sretan Božić’. Kako bi u našu božićnu čaroliju unijeli dašak hrvatske tradicije, polaznici folklorne skupine izveli su tradicionalne hrvatske plesne točke. Rasplesani su bili i polaznici plesne skupine razredne nastave koji su pripremili nastup uz jednu od najpoznatijih svjetskih pjesama ‘Jingle Bells’.

Od srca zahvaljujemo svim učenicima, njihovim učiteljicama i učiteljima koji su vrijedno pripremali izvedbe na božićnoj priredbi te svim roditeljima, članovima obitelji i prijateljima koji su svojim prisustvom uveličali ovu svečanost u našoj školi.

Categories: Porta urbis