Zagreb u slikama i srcu

16. veljače 2024.

Naslovnica Natječaja Zagreb u slikama i srcu odiše ljepotom i živopisnošću zahvaljujući ilustraciji Mateje Kovač, istaknute hrvatske akademske slikarice i ilustratorice. Njezin specifičan stil i istančana slikarska vještina već su godinama prepoznati na domaćoj i međunarodnoj umjetničkoj sceni donoseći joj zasluženi uspjeh i divljenje publike diljem svijeta.
Autorica je, osim zapaženih modnih ilustracija koje krase prodajna mjesta i kampanje diljem svijeta, za Ejla! osmislila prekrasne razglednice koje prikazuju raznolike zagrebačke motive. Od slikovitih suncobrana na tržnici Dolac pa sve do najprepoznatljivijih građevina i znamenitosti u gradu, njezine ilustracije ističu ljepotu i karakter Zagreba na jedinstven način. Radovi ne samo da nas podsjećaju na ljepotu grada već potiču i osjećaj pripadnosti i ponosa prema njemu.
Pozivamo sve učitelje i učenike da se pridruže likovno-literarnom Natječaju Zagreb u slikama i srcu.
Cilj je Natječaja potaknuti svijest o kulturnoj i prirodnoj baštini grada Zagreba. Nadahnite se bogatom poviješću i ljepotom našega grada te izrazite svoju kreativnost u likovnim i literarnim radovima. Kao poticaj za svoje radove možete istražiti djela Mateje Kovač, čime ćete dodatno otkriti i  istaknuti umjetničku dimenziju Zagreba.

Pružite svoj doprinos Natječaju i zajedno stvorimo
prekrasne vizualne prikaze naše voljene metropole!