Poštovani roditelji i staratelji,

predbilježbe za testiranje spremnosti za školu primaju se od srijede, 13. svibnja 2020. do petka, 15. svibnja 2020. na broj telefona 01/ 5563-600 u vremenu od 8 do 15 sati.

Testiranja se provode u Školi prema prethodno dogovorenom terminu. Roditelji na testiranje donose OIB djeteta i medicinsku dokumentaciju ako dijete istu posjeduje zbog kronične bolesti ili teškoća u razvoju.

Narudžbe za pregled kod školske liječnice (Daniela Franulić, dr.med.  – Dom zdravlja Pešćenica) vrše se putem aplikacije terminko.hr kada budu objavljeni termini.

Djeca dolaze na testiranje u pratnji jednog roditelja/skrbnika.

Roditelji/skrbnici koji će dovoditi dijete na testiranje u Školu neće doći ako imaju povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili  su pod rizikom da su mogli biti u kontaktu s osobama pozitivnim na COVID-19 ili su pod sumnjom da bi mogli biti zaraženi COVID-om 19, a pogotovo ako su u samoizolaciji jer tada ne smiju izići iz kuće.

Dijete neće dolaziti u Školu na testiranje ako ima povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili je pod rizikom da je moglo biti u kontaktu s osobama pozitivnim na COVID – 19 ili je pod sumnjom da bi moglo biti zaraženo COVID-om 19.  

Protokol provedbe testiranja u Školi:

  • dijete dolazi u pratnji jednog roditelja/skrbnika 5 minuta prije zakazanog termina pred ulaz u Školu
  • roditelji se mole da sa sobom ponesu masku, jednokratne rukavice i vlastitu kemijsku olovku
  • osoba koja provodi testiranje dolazi netom prije dogovorenog termina po dijete i roditelja/staratelja
  • po ulasku u Školu dijete i roditelj dezinficiraju ruke te im se beskontaktno mjeri tjelesna temperatura
  • dijete u pratnji osobe koja provodi testiranje odlazi u prostoriju za testiranje dok roditelj za stolom u predvorju Škole ispunjava anketni upitnik za roditelje. Roditelji se mole da ne šeću po školi.
  • osoba koja provodi testiranje nosi masku i jednokratne rukavice te joj se po dolasku u Školu također mjeri tjelesna temperatura
  • kada završi testiranje djeteta osoba koja provodi testiranje poziva roditelja na kratak razgovor i uvid u test i ispunjenu anketu za roditelje
  • roditelj i dijete napuštaju prostor Škole odmah nakon završenog testiranja i ne zadržavaju se u prostoru Škole
  • nakon svakog testiranja prostor se provjetrava i dezinficiraju se sve površine

U slučaju dobivanja daljnjih i drugačijih naputaka od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja, Škola zadržava pravo izmjene Protokola provedbe testiranja o čemu će roditelji biti pravodobno obaviješteni putem web stranice Škole.