Najvažniji datumi vezani za upise u srednje škole šk. god.  2021/2022.

 Prema Odluci o upisu učenika u 1. razred srednje škole početak prijava učenika u elektronički sustav upisa u srednje škole (NISpuSŠ) je 24. svibnja 2021., dok će početak prijava srednjoškolskih programa biti 25. lipnja 2021.Prijave programa koji provode prijemne ispite završavaju 28. lipnja, a 6. srpnja s lista će se brisati kandidati koji nisu zadovoljili preduvjete. Konačne ljestvice upisa bit će objavljene 10. srpnja, dok će od 12. do 14. srpnja trajati dostava upisnica i ostale dokumentacije u škole, čime učenici završavaju proceduru upisa u srednje. Upisna dokumentacija će se u škole moći dostaviti elektroničkim putem ili osobno.

Prijave programa na jesenskom upisnom roku trebale bi započeti 21. kolovoza, a završavaju već 26. kolovoza. Konačne ljestvice poretka u jesenskom upisnom roku bit će objavljene 28. kolovoza, a učenici upisnice dostavljaju 30. i 31. kolovoza, stoji u prijedlogu Odluke.

Upute za učenike i roditelje

Na stranicu za upise se prijavljujete putem AAI identiteta. Kod prve prijave potrebno je unijeti broj telefona na koji će vam se poslati PIN pomoću kojeg se dalje prijavljujete. Nemojte izbrisati poruku sa PIN-om jer vam treba za svaku sljedeću prijavu u sustav. Molimo da učenici zajedno s roditeljima pristupe stranici za upise na vrijeme i provjere podatke koji će biti prebačeni iz e–Matice. Ukoliko primijetite da neki podaci nedostaju ili ima netočnih podataka, javite se razrednicima.

Stranica za e-upise nalazi se na poveznici:  https://www.upisi.hr