Učenici 3.a i 3.b razreda obilježili su dane jabuka na poseban način- izletom u voćnjak i izletište Stara Marča!

25. listopada 2023. godine u jutarnjim satima učenici 3. razreda uputili su autobusom prema voćnjaku obitelji Bunjevac u Kloštar Ivaniću. Tamo su se učenici upoznali s raznim vrstama sorta jabuka. Nasukani rukavi i blatnjave čizmice donijele su mnogo veselja jer su vrećice bile pune ubranih jabuka. Svježe ubrane jabuke odmah su se slatko jele a ostatak se nosio kući: mama, bakama i tetama koje će praviti pite, sokove i kolače od jabuka.

Nakon radnih akcija berbe jabuka uslijedio je put prema imanju Stara Marča: prekrasno imanje na kraju sela, tik uz šumu Marča.

Učenici su uživali u lijepom danu na velikom igralištu. Domaćini imanja održali su radionicu pravljenja kruha. Prvo su pokazali vrste domaćeg brašna, zatim su ga zamijesili. Male loptice tijesta učenici su oblikovali u svoj mali kruh koji se zatim stavljao na veliki pleh i pekao u krušnoj peći. Na povratku kući, svatko je uzeo svoj kruščić. Zatim je uslijedilo vrijeme igre i ručka. Nakon toga, naša voditeljica puta održala je igru koja je uključivala crteže jabuka. Svi su pogađali čija je koja jabuka.

Siti, veseli, puni dojmova i jabuka, vratili smo se svojoj školi u Resniku i Ivanjoj Reci.