Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva pozivaju Vas na:
STEM festival
Mjesto održavanja: Zagreb, Trg bana Josipa Jelačića
Vrijeme održavanja: 11.11.2023. od 10:00 do 13:00 sati


Poštovani ravnatelji, profesori, nastavnici, učitelji, školarci,
ovim putem Vas pozivamo na STEM festival – edukativni i veseli događaj koji će se održati 11. studenoga 2023. godine, od 10:00 do 13:00 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.
STEM festival je posvećen znanosti, tehnologiji, inženjeringu i matematici, a s ciljem približavanja znanosti djeci i mladima na jednostavan i zabavan način. Ovaj inspirativni događaj prilika je da djeca i mladi upoznaju svijet STEM-a kroz različite zanimljive aktivnosti koje će ih zasigurno očarati. Na festivalu će moći sudjelovati na raznim radionicama,
svjedočiti zanimljivim eksperimentima, upoznati Marie Curie, raditi pokuse s profesorom Baltazarom, upravljati robotičkim igračkama, voziti bicikl koji melje plastiku, uživati u impresivnim projekcijama velikog mobilnog planetarija koji na kupolastom svodu simulira pojave nebeskih tijela, planeta, zvijezda i galaksija te još mnoštvo drugih uzbudljivih svari. “Znanost je velika ljepota. Znanstvenik u svom laboratoriju nije samo tehničar: on je dijete licem u lice s fenomenima prirode koji ga impresioniraju poput bajke.“ – Marie Curie
Ovaj događaj postao je stvarnost zahvaljujući Europskom socijalnom fondu i naporima organizacija civilnoga društva koje se predano bave popularizacijom STEM-a u Hrvatskoj, a uz podršku Vlade Republike Hrvatske kroz Posrednička tijela Vladin Ured za udruge i Nacionalnu zakladu za razvoj civilnoga društva koja su zajednički osmislila natječaj Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a.
Svi aktivnosti koje će 11.11. 2023. godine na središnjem Zagrebačkom trgu predstaviti udruge pokazuju važnost STEM područja i približit će djeci i mladima spoznaje na koji način se STEM znanja mogu primijeniti u svakodnevnom životu te im pokazati kako STEM nije samo skup znanosti nabacanih na jedno mjesto, hrpa knjiga koju djeca moraju naučiti, već može biti nevjerojatno zabavan, čudesan i zanimljiv.
Djeca su naša budućnost, a njihovo obrazovanje u STEM-u je putovnica za bolji svijet! Zato Vas još
jednom pozivamo da posjetite STEM festival i približite djeci i mladima mogućnosti koje nam znanost
svima pruža. Sigurni smo da ćete se pritom i sami dobro zabaviti!
Veselimo se Vašem dolasku na naš STEM festival na kojem ćemo zajedno zakoračiti u čarobni svijet
znanosti.
Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva

Categories: Obavijesti