Šestaši u kinu otkrili čaroliju filmskog hita Encanto

Učenici 6. a i 6. b razreda u petak, 3. prosinca 2021. sudjelovali su u zanimljivoj izvanučioničkoj nastavi odlaskom u kino Cineplexx u City Centru One East. Naši šestaši za svoj prvi grupni posjet kinu odabrali su dugoočekivani Disneyjev 60. po redu dugometražni film – Encanto: moj čarobni svijet. Riječ je o animirano-glazbeno-fantastičnoj komediji filmskog studija Walt Disney.

Animirana je ovo priča filmskog studija Walt Disney o neobičnoj obitelji Madrigal koja živi skrivena u magičnoj kući u planinama Kolumbije, u divnom i dražesnom mjestu po imenu Encanto. Magija Encanta blagoslovila je svako dijete u obitelji jedinstvenim darom. Svih osim Mirabel. No, kada shvati kako je magija koja okružuje Encanto u opasnosti, upravo će ona, jedina „normalna“ Madrigal – postati posljednja nada svoje obitelji.

Radnja priče učenike je odvela u daleku nam Kolumbiju, latinoameričku državu u čijim se planinama odvija radnja filma. Naši učenici imali su na jedinstven način upoznati običaje, kulturu, način odijevanja i jezik ove zemlje. Encanto na španjolskom jeziku znači šarm, čarolija ili očaranost što potanko opisuje zadivljujuću animaciju filma. Redatelji filma su Jared Bush, Byron Howard i Charise Castro Smith. U hrvatskoj verziji glasove animiranim likovima posudili su Mia Negovetić, Ksenija Prohaska, Filip Riđički, Iva Mihalić, Albina Grčić, Lu Jakelić, Ervin Baučić, Sabrina Hebiri i Damir Kedžo.

U pratnji učenika bile su razrednica 6. a razreda, Ivana Rako, razrednica 6. b razreda Maja Vulić i školska knjižničarka Iva Ćalić.