U petak, 18. listopada učenici sedmih razreda OŠ Ivanja Reka posjetili su kazalište Žar ptica u pratnji svojih razrednika te pogledali predstavu Ako kažeš, gotov si! koju je režirao Krešimir Dolenčić prema tekstu Dine Vukelić. Predstava mladim gledateljima približava poteškoće, muke i nesigurnosti tinejdžera koje se stvaraju na njima dobro poznatom terenu škole. Pritom se učionice na sceni pretvaraju u pravu školsku arenu (stvarnu, ali i virtualnu), a glavna oružja kojima se koriste učenici sežu od uvreda, ucjena, prijetnji, batina do jednog klika koji je dovoljan da se uzdrma čitav svemir karaktera unutar predstave.

Različite karaktere unutar predstave utjelovili su mladi glumci Amanda Prenkaj, Nataša Kopeč, Lucia Stefania Glavich Mandarić, Marko Hergešić, Petar Atanasoski i Bogdan Ilić, koji su na vjerodostojan način razotkrili probleme i strahove svojih likova.

Projekt je ostvaren u suradnji s Poliklinikom za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba s idejom da se kazališnom predstavom upozori na taj problem i tako doprinese njegovom iskorjenjivanju. Projekt obuhvaća i mogućnost printanja Priručnika u kojem roditelji, ali i djeca mogu potražiti odgovore na pitanja i sve nedoumice, od traženja odgovora na pitanje zašto se djeca nasilno ponašaju i koje vrste nasilja su najraširenije do toga kako prepoznati dijete koje je žrtvu vršnjačkog nasilja i kako se kao roditelji nositi s tim problemom pa ga dijelimo s vama.