Nastavljamo s RADDAR radionicama započetim prije osam godina, a u kojima je u školskoj godini 2021./22. sudjelovalo oko 200 učenika osnovnih škola grada Zagreba. Iako osnovni cilj radionica nije priprema učenika za natjecanja, petnaestak se učenika koji su pohađali radionice plasiralo na državno natjecanje iz matematike odnosno iz informatike. Voditelji RADDAR radionica su 2019. godine dobili Državnu nagradu tehničke kulture „Faust Vrančić“, 2022. Rektorovu nagradu za društveno koristan rad.
Kao i prijašnjih godina radionice će se održavati u prostorima XV. gimnazije i Fakulteta elektrotehnike i računarstva i to počevši od 18. listopada 2022. To su matematičke radionice RADDAR i radionice programiranje u Pythonu RADDAR_prog, za učenike od 5. do 8. razreda osnovne škole. Radionice su besplatne i svi učenici koje zanima matematika i rješavanje problema programiranjem su dobrodošli. Uz XV. gimnaziju i FER, suorganizator aktivnosti su
udruga Mladi nadareni matematičari „Marin Getaldić“ (MNM) i Hrvatsko matematičko društvo. U aktivnostima će sudjelovati studenti Matematičkog odsjeka PMF-a te studenti FER-a.
Cilj aktivnosti je razvoj matematičkih znanja, matematičkog mišljenja, računalnog načina razmišljanja kao i povećanje motivacije za učenje matematike kao i informatike, kroz upoznavanje s primjenom. Radit će se na produbljivanju propisanih matematičkih sadržaja na radionicama iz matematike odnosno sadržaja iz područja programiranja na radionicama iz programiranja u Pythonu, kroz rad, igru i upoznavanje s učenicima XV. gimnazije, kao i studentima matematike i FER-a te članovima udruge MNM. Polaznici mogu pohađati radionice te upoznati laboratorije XV.
gimnazije i FER-a.
Za oba navedena programa prijaviti se možete popunjavanjem online upisnice koja se nalazi na web stranici www.mioc.hr.

Za dodatne informacije možete se javiti Vesni Ovčina na vovcina@mioc.hr ili Zlatki Markučič na zmark@mioc.hr.

Lada Bunjački, profesor, učitelj savjetnik
prof. dr. sc. Vesna Županović, FER, Hrvatsko matematičko društvo
prof. dr. sc. Domagoj Kovačević, FER
Lucija Relić, MNM
Zlatka Markučič, prof. izvrsni savjetnik
Vesna Ovčina, prof. savjetnik
prof. dr. sc. Dejan Škvorc, FER
mr. sc. Ernest Wendling, prof. izvrsni savjetnik
Magdalena Babić, prof. mentor
Marina Ninković, prof. izvrsni savjetnik
Sve informacije bit će objavljene na službenim stranicama XV. gimnazije.

Categories: Obavijesti