Nakon 29.prosinca 2020., svi smo bili potreseni. Šokirani. Ustrašeni. Ali na sigurnom, u okruženju svojih bližnjih. I vratili smo se u školu. Nastavili dan po dan učiti slova, brojeve, igrati se… No, nisu svi prvašići imali takav nastavak života u 2021. godini. Neki su ostali bez svojih domova, neki su ostali bez knjiga i svojih igračaka. Svojih sitnica. Neka djeca i dalje žive u kućama s vidljivim ožiljcima stradavanja. Nastava im je krenula on-line. A  zemlja trese i dalje.
Učitelj Bojan Iličić je pokrenuo inicijativu i grupu Učitelji za učitelje. Potaknuo je suradnju između razreda kako bi pomogli učenicima  koji žive u područjima pogođenim potresomBaš dobra ideja! Ovu odličnu ideju objeručke su prihvatili i podržali roditelji i učenici 1.a razreda naše škole. Dobili smo kontakt učiteljice Bojane Ognjenović Novaković i njenog 1.a razreda iz OŠ Dragutina Tadijanovića iz Petrinje.
I….1. a je krenuo u akciju! Vrijedno smo prikupljali potrepštine koje su potrebne malim Petrinjcima. Trudili smo se crtati crteže pune boja, slagati rečenice i pisati pisma ohrabrenja svakom učeniku tek naučenim slovima. Izradili smo za svako dijete matematičku računaljku. Roditelji su svakodnevno slali vrećice pune školskog pribora, društvenih igara, higijenskih potrepština.I naša akcija Prvašići za Petrinju je samo rasla. I u srcima i u darovima.
Pažljivo smo složili poklon vrećicu za svako dijete. 
I nakon 3 tjedna, u srijedu 17. ožujka 2021. prikupljena donacija je stigla u Petrinju. Baš na prvi dan kad su djeca krenula na nastavu u svoju matičnu školu. Školu u kojoj je dio učionica spreman za nastavu. Veliki dio škole se marljivo obnavlja.
Radost, zahvalnost, hrabrost riječi su koje mogu opisati djecu, roditelje, bake i učiteljicu Bojanu.
A poruka za kraj? Učimo i dalje djecu pomagati. Biti uz ljude u nevolji. Ohrabrivati. Širiti dobrotu.
U  akciji Prvašići za Petrinju su sudjelovali: učenici 1.a, roditelji i učiteljica Irena Mihaljević