Petnaest učenika koji pohađaju izvannanstavu aktivnost Mali knjižničari zajedno sa školskom knjižničarkom Ivom Ćalić posjetili su gradsku knjižnicu Jelkovec. Tamo nas je dočekao knjižničar Marko koji je poveo učenike u obilazak knjižnice. Tako smo vidjeli gdje je spremište knjiga i kongresna dvorana u kojoj se odvijaju predavanja, izložbe i razni književni susreti. U prizemlju smo se upoznali s djelatnicima posudbenog odjela i vidjeli lift kojima se knjige prenose iz kata u kat. Nakon toga knjižničar Marko nam je pokazao odjel za odrasle i studijsku čitaonicu. Na kraju smo malo duže boravili u odjelu za djecu i mlade gdje smo se odlično zabavili i naučili nešto o označavanju knjiga po određenim pravilima. Učenici su se upoznali sa razlikom između školske i narodne knjižnice. Na kraju ih je knjižničar Marko pozvao da dođu u knjižnicu Jelkovec s roditeljima i da redovito posuđuju i čitaju knjige.

Knjižnica Jelkovec ima u programu aktivnosti za djecu kao što su:

Story Time za predškolske skupine: ”Once upon a time”, svakog drugog petka u 10:30 sati prema dogovoru čitamo priču ili bajku na engleskom jeziku, – knjižničari čitaju za djecu od predškolske dobi.

Radionice s novim tehnologijama: 3D olovka – uz pomoć knjižničara i vlastitu maštu djeca mogu izrađivati 3D uspomene. Svi stariji od 6 godina su dobro došli, petkom po dogovoru.

Jelkovec Lego Time: svaki dan za djecu predškolske i školske dobi

Play Station 4 / PS4 – korištenje PS4 od ponedjeljka do petka, od 15 do 19 sati i subotom od 9 do 13 sati – svaki korisnik Odjela za djecu i mlade ima dnevno pola sata ili duže prema broju zainteresiranih igrača.

Kako nam je bilo pogledajte u fotogaleriji: