Drugi razredi na predstavi Durica u kazalištu Žar ptica

Predstavom Durica – Male ljubavi, hrvatski dječji strip prvi put izlazi na scenu. U  ponedjeljak 28. 3. 2022. učenici 2. a i 2. b razreda posjetili su kazalište Žar ptica i pogledali ovu veselu predstavu.

Drugaši su zapisali svoje dojmove o predstavi i posjetu kazalištu:

Predstava Durica je bila poučna i naučila sam da je bolje ne duriti se. Uvijek treba poštivati volju većine i to je najpošteniji način. Predstava je bila smiješna i nasmijala sam se na njihove šale. Durica je bila simpatično obučena. Nije lijepo što je Durica tukla svog prijatelja Bibija jer ju je naljutio. Osjećala sam se veselo na predstavi. Pažljivo sam pratila radnju predstave. Sretna sam što predstava završava prijateljstvom.

Bella B., 2.a

Danas smo posjetili kazalište Žar ptica i pogledali predstavu Durica.  Predstava je bila jako zanimljiva. Svidjela mi se djevojčica Durica koja svojim nestašlucima zabavlja sve oko sebe. Iako pomalo ljutita, bila je smiješna i zabavna.

Lana A., 2.a

Bili smo u kazalištu Žar ptica. Gledali smo Duricu. Autobusom smo išli u kazalište. Kada je počela predstava upoznali smo: Duricu, Bibija, Lelu, Marinu, Lastana i učiteljicu Ružicu.

Znao sam da u kazalištu rade glumci, šaptači i kostimografi. Saznao sam gdje se nalazi kazalište. Predstava je bila smiješna. Plesali su i pjevali na mnogo pjesmica. Najbolje mi je bilo kada su se predstavljali u razredu. Svidjelo mi se u kazalištu.

Lino S. S., 2.a

Predstava Durica bila mi je smiješna jer se  Durica stalno duri. U predstavi mi je najdraži lik Durica jer se na sve durila pa se opet pomirila. Najbolja scena je kada Durica piše pjesmu. Nije mi se svidjelo kada su se Durica, Lela i Bibi svađali.

Ivan G., 2.b

Posjet kazalištu mi se svidio jer volim predstave. Predstava mi se svidjela jer volim čitati strip Durica. U predstavi mi se nije svidjelo to što se Durica stalno durila. Svidjelo mi se što su se svi na kraju pomirili. Svidjelo mi se i što je pozornica izgledala kao strip.

Andrej M., 2.b

Meni je predstava bila dobra i smiješna. Nije mi se svidjelo to što se Durica samo durila. Ponekad se ja isto ponašam kao Durica.

Lucija R., 2.b

Bila sam u kazalištu Žar ptica. U kazalište sam išla s razredom i 2.a razredom iz Ivanje Reke. Sjedili smo na balkonu. Meni se predstava svidjela jer se Durica duri kao i moja sestra kada nije po njezinom.

Josipa A., 2.b