Učenici osmih razreda su 6. ožujka u pratnji školske pedagoginje i učiteljice geografije posjetili Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri. Ondje je za njih održano predavanje na temu upisa u srednje škole pod vodstvom savjetnice za profesionalnu orijentaciju, nakon čega su učenici imali priliku ispuniti online upitnik za samoprocjenu. Učenici su imali mogućnost informirati se o uvjetima upisa u srednje škole, pregledati info materijale o školama, obrazovnim programima i zanimanjima, mogućnosti zapošljavanja nakon završetka srednjoškolskog školovanja, deficitarnim zanimanjima i mogućnosti njihova subvencioniranja te razgovarati sa savjetnicom.
Svrha ovoga Centra je pružiti pomoć i podršku u planiranju školovanja, razvoju vještina za učinkovito donošenje odluka o karijeri te olakšati proces donošenja odluka vezanih za karijeru i pristup informacijama o tržištu rada i obrazovanju.

Usluge Centra dostupne su svima zainteresiranima za unaprjeđenje vještina za razvoj karijere i povećanje zapošljivosti, a posebno učenicima osnovnih i srednjih škola koji tek započinju proces upravljanja karijerom. Isto tako, CISOK je otvoren za sve građane i njegove usluge su besplatne, a posjeti su mogući svakoga radnoga dana od 8 do 18 sati na adresi Trg hrvatskih pavlina 4 u zagrebačkom naselju Malešnica (u blizini Gimnazije Lucijana Vranjanina).