Pokrenimo zelene knjižnice

Radna grupa za zelene knjižnice Hrvatskog knjižničarskog društva poziva sve knjižnice i knjižničarska društva da se sedmu godinu zaredom uključe u veliku zajedničku akciju “Pokrenimo zelene knjižnice”.

Akcija traje cijelu godinu, a knjižničarima je na ponudi 11 filmova s 8. E?! – Okolišnog film festivala. Besplatno preuzimanje i prikazivanje u sklopu akcije “Pokrenimo zelene knjižnice” omogućila je Zelena akcija.

Knjižnice se osim s ponuđenim filmovima mogu u akciju uključiti i s drugim zelenim aktivnostima. Obvezno sve akcije prijaviti u tablicu!

Filmovi su ustupljeni od strane autora samo u svrhe edukativnih prikazivanja za obrazovne institucije i knjižnice. Film se ne smije koristiti u druge svrhe, niti se smije kopirati, dijeliti ili objavljivati na internetu. Hvala Vam što poštujete autorska prava.

Cilj akcije je motivirati knjižničare na samostalno osmišljavanje programa u sklopu Zelene knjižnice u njihovim matičnim ustanovama ali i educiranje javnosti i širenje svijesti o održivom društvu i nužnosti zaštite okoliša.

Školska knjižnica Osnovne škole Ivanja Reka odlučila se priključiti projektu Pokrenimo zelene knjižnice kroz izvannastavnu aktivnost Mali knjižničari.

Aktivnosti će se odvijati od ožujka do svibnja 2022. godine.