Osmaši uživali u najvećem europskom obiteljskom zabavnom parku!

Krajem studenog 2021. učenici osmih razreda OŠ Ivanja Reka konačno su dočekali dugoočekivanu izvanškolsku aktivnost. Za prvu aktivnost nakon dugo vremena u dogovoru s razrednicima osmih razreda, Marinom Šarinić i Ivanom Kapovićem te knjižničarkom Ivom Ćalić, odabran je najveći obiteljski zabavni park u Europi, Amazinga centar na Zagrebačkom velesajmu. 

Najuzbudljivije atrakcije koje potiču tjelesni i mentalni razvoj djece, zabava i slasna hrana pokazale su se kao izvrstan odabir za naše učenike, a sati provedeni u Amazingi pamte se i prepričavaju.

Trampolinski park, laser tag arena, zidovi za penjanje, avanturistički park, karting arena, escape room i atrakcije virtualne stvarnosti oduševile su i zabavile naše učenike, a pritom ih i educirale. Učenici su na zabavan način usvojili brojna znanja kojima su usavršili svoje školsko znanje te su pritom razvijali vlastite vještine i stavove potrebne za sigurno i svrsishodno korištenje i rukovanje vozilima u karting areni, gdje im je s posebnim oprezom stručnog osoblja ukazano na važnost i obvezu primjene mjera zaštite s ciljem očuvanja vlastite sigurnosti i sigurnosti drugih.

Učenici su aktivno u adrenalinsko-zabavnom centru učili uz igru te razvijali niz različitih sposobnosti i vještina kao što su opažanje, opisivanje, postavljanje pitanja, razmjenjivanje ideja, izvođenje vježbi, objašnjavanje, planiranje, postavljanje pretpostavki, zaključivanje, rasprava i kritičko prosuđivanje vlastitog i međusobnog rada, a sve to kroz opušten i zabavan dan proveden u druženju sa svojim razrednicima i knjižničarkom. Kroz zajednički rad razvijali su i sposobnost timskog rada i suradnje te međusobno poštovanje uz uzimanje u obzir različitih mišljenja i potreba drugih.

Izvanučionička nastava ovakvoga tipa učenicima omogućuje da bolje upoznaju svoje tijelo, njegovo funkcioniranje, prednosti i ograničenja, da razumiju važnost cjeloživotnoga tjelesnog vježbanja za očuvanje i unaprjeđenje zdravlja. Isto tako, na ovaj se način pridonosi većim radnim sposobnostima, uspjehu u učenju te osobnom i socijalnom razvoju.