Održana druga po redu božićna priredba u OŠ Ivanja Reka

Ivanjorečka božićna priča

U ponedjeljak, 20. prosinca održani su drugi božićni sajam i druga božićna priredba u Osnovnoj školi Ivanja Reka, prvi put na otvorenom prostoru ispred škole zbog epidemiološke situacije. Kroz priredbu su nas, kao i prije dvije godine, vodili učenici 8. b razreda Anja Tozan i Juro Ćužić. Učenici naše škole jedva su dočekali nakon dvije godine novu priredbu za koju su pripremili zanimljive i vesele točke koje su oduševile sve okupljene na priredbi.

Božićnu priču u Ivanjoj Reci započeli smo u ponedjeljak, 20. prosinca. Prvi su nas oduševili članovi dramske skupine pod vodstvom učiteljice hrvatskoga jezika Nikoline Herak s kojom su izveli igrokaz pod nazivom “Božićne nevolje”. Nakon igrokaza je publika uživala u božićnom skeču “Good Things About Christmas” koji su pripremili učenici koji pohađaju nastavu engleskoga jezika zajedno sa svojom učiteljicom engleskoga jezika, Dubravkom Crnić. Zatim su uslijedile vokalne izvedbe pjesama “Morgen Kinder” i “Kling, Glöckchen, klingelingeling” koje su bile dar učenika koji pohađaju nastavu njemačkog jezika, a koje je vrijedno pripremala učiteljica Fanika Marić. Naši najmlađi učenici, učenici 1. a razreda sa svojom učiteljicom Kristinom Renjak pripremili su zanimljivu plesno-pjevačku točku na pjesmu “Sretan Božić svakome”. Plesno umijeće pokazali su učenici 2. a razreda koji su nakon temeljitih vježbi sa svojom učiteljicom Irenom Mihaljević izveli ples na pjesmu “Hej ljudi, Božić je”. Učenici 3. a razreda sa svojom učiteljicom Ivonom Borović svim su posjetiteljima također pokazali plesno umijeće zajednički plešući na popularnu božićnu pjesmu “Jingle Bells Rock”.

Kako bi u našu božićnu priču unio dio hrvatske tradicije, učenik 6. a razreda Marko Ivoš sa svojim je učiteljem hrvatskog jezika, Ivanom Kapovićem, pripremio tekst o tradicionalnom slavlju Božića i njegovom značenju za hrvatski narod. Na kraju, posebno valja istaknuti nastupe školskog zbora pod vodstvom učitelja glazbene kulture, Mateja Jambrekovića. Oni su na ovoj priredbi uglas pjevali hitove “Jingle Bells Rock”, “Little Drummer Boy” i “Božić dolazi” te nas razveselili svojim izvrsnim izvedbama kojima su pratili čitavu priredbu.

Od srca zahvaljujemo svim učenicima, njihovim učiteljicama i učiteljima koji su vrijedno pripremali izvedbe na božićnoj priredbi te svim roditeljima, članovima obitelji i prijateljima koji su svojim prisustvom uveličali ovu svečanost u našoj školi.

Božićni sajam u OŠ Ivanja Reka

U Osnovnoj školi Ivanja Reka 20. prosinca 2021. na otvorenom je prostoru dvorišta škole održan drugi božićni sajam. Priredili su ga članovi školske zadruge Reka i drugi učenici zajedno sa svojim učiteljima. Posjetiteljima su u ponudi bili mnogi interesantni predmeti koje su proteklih tjedana izrađivali učenici naše škole. Svi posjetitelji mogli su na sajmu kupiti brojne božićne ukrase, čestitke i druge zanimljive rukotvorine, a osim toga su se mogli ugrijati i finim toplim čajem. Veliko hvala svim učenicima, učiteljima i roditeljima koji su sudjelovali u izradi i prodaji na školskom sajmu!