Naše učenice dobile nagradu povodom Dana svjetskih jezika!

Čestitamo našim učenicama Luciji Husnjak, Mariji Sever, Valentini Dudek, Niki Dabčević, Tihani Medić, Arijani Gašpar i mentorici Dubravki Crnić na osvojenoj nagradi Profil-Kletta povodom Europskog dana svjetskih jezika koji se održao U mnoštvu izvrsnih radova, upravo naše učenice su  pokazale  kreativnost, maštovitost, volju i znanje.

Učenice koje su sudjelovali u natjecanju  osvojili su majice Volim strane jezike, a učiteljica Dubravka Crnić je dobila mogućnost pretplate na jedan od časopisa na stranim jezicima.

Naše šestašice Lucija Husnjak, Marija Sever, Valentina Dudek, Nika Dabčević, Tihana Medić, Arijana Gašpar, uz mentoricu učiteljicu engleskog Dubravku Crnić, pobijedile su na natjecanju Volim strane jezike povodom Europskog dana jezika koji se obilježava 26. rujna. U mnoštvu izvrsnih radova, upravo su naše učenice kroz svoj rad  pokazale  kreativnost, maštovitost, volju i znanje.
Europski dan jezika obilježava se na inicijativu Vijeća Europe. Njime slavimo jezičnu raznolikost našeg kontinenta s više od 200 europskih jezika, 24 službena jezika EU-a te oko 60 manjinskih jezika i još mnogo drugih jezika koje govore ljudi iz drugih dijelova svijeta. Učimo zajedno strane jezike, ali sjetimo se da čovjek ima dva uha i jedan jezik, da bi – recimo to slikovito – mogao dva puta više slušati nego pričati. S druge pak strane, valja naglasiti da je poznavanje više jezika u današnjem svijetu nužnost. Više nije dovoljno znati samo jedan jezik. Čar je uz materinji i uz engleski jezik znati barem još jedan. Sa svakim novim jezikom mi učimo i dio kulture tog jezika, baštinu koju je ta nacija naslijedila od svojih prethodnika i na taj način postajemo osjetljiviji za druge i drugačije.

Pogledajte video!