Dragi učenici, poštovani roditelji,

u e-Dnevnik za učenike i roditelje dodane su sljedeće funkcionalnosti:

Redizajnirano sučelje za učenike i roditelje – s novim dizajnom korisnicima je dostupna nova struktura i logika izbornika te novi izgled ikona i ostalih grafičkih elemenata. Redizajn obuhvaća web sučelje i mobilnu aplikaciju. U sklopu ove nadogradnje omogućeno je i korištenje tamne teme.
Katalog CARNET-ovih usluga – ova funkcionalnost omogućuje prikaz CARNET-ovih usluga koje su dostupne učenicima i roditeljima.
Funkcionalnost za opravdavanje izostanaka – u e-Dnevniku za roditelje omogućeno je roditeljima da mogu opravdati izostanak učenika. Roditeljima je omogućeno da pri opravdavanju izostanaka mogu priložiti ispričnicu u slučaju kada je to potrebno.
Prikaz prosjeka ocjena – učenicima i roditeljima je omogućen prikaz prosjeka ocjena za nastavne predmete. Korisnicima je navedena napomena da je prosjek informativnog karaktera i da zaključna ocjena iz nastavnog predmeta ne mora proizlaziti iz aritmetičke sredine upisanih ocjena.
Grafički prikaz ocjena – na kartici s ocjenama omogućen je grafički prikaz ocjena po mjesecima za aktualnu školsku godinu.
Grafički prikaz izostanaka – na kartici s izostancima omogućen je grafički prikaz izostanaka prema tipu upisanih izostanaka.
U skladu s navedenim nadogradnjama napravljene su prilagodbe i optimizacije na mobilnim aplikacijama za Android i iOS kako bi korisnici na mobilnim uređajima mogli koristiti sve nove funkcionalnosti.

Vezano za funkcionalnost za opravdavanje izostanaka, ista je dostupna isključivo na sučelju za roditelje na koje se roditelji prijavljuju koristeći neku od vjerodajnica iz sustava e-Građani.

Roditelj se u sustav može prijaviti nakon što je razrednik unio njegov OIB i omogućio mu pristup sučelju za roditelje.

Navedeno je moguće napraviti tako da razrednik na kontaktima učenika upiše OIB roditelja i označi “Da” za opciju “Pristup e-Dnevniku za roditelje”.

U skladu s navedenim nadogradnjama ažurirane su i upute za učenike i roditelje, razrednike i nastavnike.

Upute za učenike i roditelje su dostupne na ovoj poveznici:

https://www.carnet.hr/wp-content/uploads/2024/01/e-Dnevnik-upute-za-ucenike-i-roditelje.pdf