U skladu s dopisom vezanim za održavanje sanitarno-higijenskih uvjeta u zagrebačkim odgojno-obrazovnim ustanovama Osnovna škola Ivanja Reka obavještava o sanitarnim i higijenskim uvjetima i preventivnim mjerama koje su poduzete u cilju zaštite od bolesti i smanjenja zdravstvenih rizika.

Od prvog radnog dana, 9. rujna 2019., u Osnovnoj školi Ivanja Reka higijenski je standard na visokoj razini. Redovito se brine o adekvatnom čišćenju prostorija Škole, osiguranju osnovnih higijenskih potrepština (sapun, topla voda, papirnati ubrusi) te zadovoljavanju svih propisanih higijenskih uvjeta. Svakom je učeniku od prvoga dana omogućen nužan higijenski pribor, pranje ruku sapunom i tekućom vodom te sušenje jednokratnim ručnicima.

Djelatnici Škole redovito prate informacije o koronavirusu i mjerama prevencije u cilju zaštite od bolesti i smanjenja zdravstvenih rizika. U skladu s time i vodeći računa o sigurnosti učenika, razrednici svakog razrednog odjela prošloga su tjedna održali Sat razrednika u kojem su učenicima detaljno objasnili opće i specifične mjere prevencije i zaštite u skladu s aktualnom epidemiološkom situacijom i uputama dobivenim od Ministarstva zdravstva, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“.

Redovite informacije i preporuke nadležnih tijela dostupne su na internetskim stranicama Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, gdje se svakodnevno objavljuju ažurirani podatci vezani za koronavirus.