U petak 18. listopada učenici petih, šestih, sedmih i osmih razreda koji pohađaju izvannastavnu aktivnost Muzeji grada Zagreba posjetili su Muzej grada Zagreba. U pratnji učiteljice povijesti Katarine Kurevije i knjižničarke Ive Čalić uputili su se prema Opatičkoj ulici na Gornjem gradu gdje je muzej smješten. Uz stručno vodstvo, učenici su „proputovali‟ kroz povijest grada Zagreba.

Muzej grada Zagreba utemeljen je 1907. godine. Pokazuje prošlost grada Zagreba od prapovijesti do danas u obnovljenom i suvremenom prostoru primjerenom svim dostignućima suvremene muzeološke tehnologije.

Postav muzeja portretira grad u svim njegovim aspektima, od političkoga, crkvenoga, povijesnoga i gospodarskog do arhitektonsko-urbanističkoga, kulturno-povijesnoga, zabavnog i svakodnevnog. Raznovrsnost tema i predmeta, od rijetkih do običnih, svakodnevnih, uporabnih, od umjetničkih do popularnih daje posebnu draž muzeju koji određenim tematskim slijedom uvodi posjetitelja u zanimljivosti iz bogatog života Zagreba.

Galerija fotografija

[smartslider3 slider=8]

Posjetite Muzej grada Zagreba i saznajte brojne zanimljivosti iz povijesti našega grada

Adresa: Opatička ulica 20

Muzej je otvoren:
utorak – subota: 10.00 – 19.00
nedjelja: 10.00 – 14.00

Zadnji ulaz u Muzej pola sata prije zatvaranja.