INTERVJU S PROFESORICOM MATEMATIKE

Marina Šarinić:
„Vrlo sam zadovoljna radom učenika u školi, njihovim sudjelovanjem i suradnjom sa mnom”

razgovarala: Gabrijela Musić

Od ove je godine s nama i profesorica matematike Marina Šarinić. Što ona misli o nastavi na daljinu i izvršavanju obaveza učenika, doznajte u nastavku.

Kako Vam se sviđa online nastava?

Koliko god čudno zvučalo, nazvala bih to srećom u nesreći. Online nastava omogućuje nam kontinuitet u radu te nam olakšava komunikaciju u trenutcima u kojima nažalost moramo biti odvojeni jedni od drugih. Ipak, uvijek prednost dajem nastavi uživo.


Postoji li nešto što biste htjeli promijeniti u online školi?

Da čim prije završi! Želim da se što manje družimo virtualno, a što više uživo u našoj predivnoj školi! Ipak, kao ugodno otkriće moram izdvojiti Microsoft Teams moji se pokazao kao vrlo jednostavna, korisna i praktična aplikacija u ovim izazovnim vremenima za obrazovni sustav.


Sviđa li Vam se više online škola ili nastava uživo?

Svakako mi se više sviđa nastava uživo jer mi u nastavi na daljinu nedostaje interakcija uživo s mojim dragim učenicima.


Izvršavaju li učenici u OŠ Ivanja Reka svoje obaveze na vrijeme?

Moram priznati da sam od početka vrlo zadovoljna radom učenika u našoj školi, njihovim sudjelovanjem i suradnjom sa mnom. Naravno da postoje i manje dobri primjeri izvršavanja obaveza, ali sam sigurna da se to uvijek može ispraviti i krenuti na bolje. Uglavnom sam jako zadovoljna načinom rada svojih učenika. Nadam se da će tako i ubuduće nastaviti!


Je li Vam teže pripremiti sat online ili uživo?

Priprema sata matematike jednako je izazovna i uživo i online, ali je izvedba u nastavi na daljinu zahtjevnija jer je teže pratiti aktivnost i sudjelovanje svih učenika na satu.

Profesorica Šarinić u slobodno vrijeme ne bavi se samo matematikom. 🙂