Briga o okolišu jedna je od nastavnih jedinica Prirode i društva s kojom se drugašići upoznaju, a dobro je poznato da ne postoji bolji način za učenje od praktičnog rada.

Učenici 2. b razreda zajedno sa svojom učiteljicom Sarom Busijom Masnec organizirali su eko akciju te na Satu razrednika izradili svoj reciklažni kutak. Uz pomoć roditeljima prikupili su i donijeli različite kutije u školu, a radom u grupama izradili svoje nove razredne prijatelje – Papirka, Bocka i Čepka.

Kao što i sama riječ govori, Papirko sakuplja stari papir kojim će PŠ Resnik sudjelovati na dm-ovoj akciji Zeleni korak, ekološkoj akciji prikupljanja i recikliranja starog papira. Čepko sakuplja plastične čepove za nabavu skupih lijekova, dok Bocko sakuplja plastične boce koje će učenici prodavati te zajedno donositi odluku o tome što će kao razred učiniti sa zarađenim novcem.

Osim što su učenici naučili pravilno odvajati otpad, podsjetili smo se da promjene kreću od pojedinaca te da je odnos prema prirodi i okolišu od velike važnosti za sve nas.


Napisala: Sara Busija Masnec, učiteljica 2.b