Naglas izrečena  dečja želja, iskazana naklonost  prema određenim vrstama voća i uporno „…možemo li, molim vas u razredu obilježiti….?“ rezultirali  su odlukom da obilježimo naš razredni Dan banana i jagoda.

19.4.2023.

Vaganje, mjerenje, istraživanje, promatranje, pripovijedanje, pisanje recepata, praktično učenje pripreme zdravih  obroka,… uvrstili smo u nastavni dan.

Kako nam je bilo? Pogledajte  razredne fotografije i pročitajte dječje radove.

Irena Mihaljević i učenici 3.a

 Mi, dečki iz razreda smo početkom 3.razreda otkrili da volimo banane. Danas smo obilježavali Dan banana u školi jer smo ispitivali stalno učiteljicu možemo lio obilježavati taj dan. Cure su onda pitale i zaželjele Dan jagoda pa smo zajedno slavili.

 Prvo smo vagali jagode i banane. U 1 kilogram jagoda stane oko 40 jagoda. Prosječna težina banane je od 200 grama do 300 grama. Postoji nekoliko stotina vrsta banana. Najpoznatijih je 6 vrsta, neke su nejestive.

Radili smo palačinke od banana i frape od jagoda. Svi smo mogli pojesti 1 i pol palačinku. Recept po kojem smo radili je jako lagan. Glasali smo i za najbolje složen tanjur.

Ovaj dan mi se svidio jer smo jeli palačinke od banana.

Tomislav Slivar, 3.a

Na današnji dan  obilježili smo Dan jagoda i banana.

Svi smo dobili zadatak. Neki su donijeli jagode, a drugi banane, tanjure ili sadnice jagoda.

Vagali smo voće i mjerili ga. Zabilješke smo zapisivali na papir i crtali životni ciklus jagode. Radili smo palačinke od banana i smoothie od jagoda. Svi smo sudjelovali, čak smo se utrkivali i u guljenju banana.

Sve što smo napravili smo pojeli i popili.

Bilo nam je zabavno i ukusno i dosta toga smo i naučili.

Bella Bubalo

Danas smo u školi obilježili Dan jagoda i banana.

Najprije smo vagali i mjerili banane i jagode. Otkrili smo da 40 jagoda tvori 1 kg i da je masa jedne jagode oko 30 g. Odlučili smo napraviti palačinke od banana i frape od jagoda.

Dok su cure radile frape, nisu dobro zatvorile blender. Uprljale su sve oko sebe dok smo se mi dečki natjecali u guljenju banana.

Zatim smo ispekli palačinke od banana. To su bile najbolje palačinke nakon onih od moje majke. Isto tako smo se natjecali za najbolje serviran tanjur. Imali smo nekoliko pobjednika: Lanu, Luciju i Gabrijela.

Bilo mi je jako zabavno i zanimljivo i želim da to ponovimo i sljedeće godine.

Mihael Stanić, 3.a