Dan jabuka u 3.b

U 3.b pod vodstvom učiteljice Ane Ključević-Kurdija danas je obilježen Dan jabuka. Svi nastavni sati bili su podređeni jabuci – kraljici voća. Učenici su tijekom dana rješavali matematičke zadatke o jabukama, čitali igrokaz Muke zbog jabuke iz kojega su naučili i ponovili zašto je jabuka kraljica voća. Istraživali su o različitim sortama jabuka. Istraživali izgled, okus i miris različitih vrsta jabuka te glasovali za najbolju. Na temelju glasova u programu Microsoft Office Excel izradili su grafikon. Okušali su se i u pripravljanju savijače od jabuka. Spretno su gulili i ribali jabuke te savijali listove za savijaču. Mirisna i ukusna savijača nestala je za tren oka!

Kada smo došli u školu 1. sat smo ponavljali život biljke kroz život jabuke. 19.1. za domaću zadaću imali smo istražiti jabuku. Svatko je dobio jednu sortu jabuke za istražiti. 20.10., na Dan jabuka prezentirali smo plakat koji smo napravili. Nakon doručka krenuli smo raditi savijaču. Jedni su gulili, a jedni ribali jabuke. Nakon što smo jabuke ogulili i izribali učiteljica je rekla da pronađemo para. Moja partnerica je bila Karla. Svatko je sa svojim parom na jednu koru za savijaču razmazao mlijeko i ulje pa smo stavili drugu koru za savijaču i po njoj rasporedili ribane jabuke. To smo zarolali i stavili na pleh. Nakon toga pospremili smo učionicu i čitali igrokaz Muke zbog jabuke i rješavali listiće. Dok smo mi rješavali učiteljica je na zdjelice napisala nazive raznih vrsta jabuka. U svaku zdjelicu stavila je kriške jabuka. Bila je jako vrijedna. Mi smo zatim kušali jabuke. U tablicu smo za okus, miris i izgled jabuke stavili kvačicu kod one vrste jabuke koja nam je bila najbolja. Na kraju dana smo na računalu izrađivali grafikone pomoću te tablice. Zatim je teta Marija donijela našu savijaču. Pojeli smo sve. Bilo je jako ukusno. Svidjelo mi se kada smo čitali Muke zbog jabuke. Najviše mi se svidjelo kada smo pekli savijaču. Nije mi se svidjelo kada smo rješavali listić jer je bio jako lagan.

Lana Krajnović, 3.b

Danas smo obilježavali Dan jabuka. U školi je bilo jako zabavno i malo dosadno. Bilo mi je dosadno čitanje igrokaza Muke zbog jabuke. Najviše mi se svidjelo kada smo radili savijaču od jabuka. Pomagao mi je prijatelj Samuel. Savijača je bila jako ukusna. Pojeo sam 4 komada.

Mihael Pustahija, 3.b

Dan jabuka u 1.b

Za jabuku se kaže da je kraljica voća i jedino je voće koje ima svoj dan. Naime, 20. listopada u cijelom se svijetu obilježava Dan jabuka pa su tako i učenici 1. b razreda obilježili ovaj dan.
Učenici su sami gulili i ribali jabuke. U naribane jabuke dodali su šećer i cimet te napravili odličnu savijaču s jabukama u kojoj je uživo cijeli razred.