Dan i noć na PMF-u

Dan i noć na PMF-u jedan je od najvećih događaja popularizacije znanosti u Hrvatskoj, a prema broju sudionika i najveća manifestacija koju organizira jedan Fakultet na području Republike Hrvatske. Nastao je 2016. povezivanjem cjelina koje su se samostalno i tradicionalno održavale na svih sedam odsjeka PMF-a: Noć biologije, Fizika danas, Geofizika uživo, Otvoreni dan geografije, Otvoreni dan geologije, Otvoreni dan kemije i Otvoreni dan matematike.

Danas, objedinjeni vizualom, aktualnom temom i predstavljanjem na zajedničkoj pozornici nudimo nove pristupe i sadržaje. Ove godine Dan i noć na PMF-u slavi 7. rođendan i želimo se još više povezati s tobom. Program je raznovrstan i nebitno je jesi li noćni ili dnevni tip, pojedinac ili timski igrač, uvijek postoji način da ti pristupimo. Poveži se s nama!

PROGRAM MOŽETE PREUZETI OVDJE

ONLINE PROGRAM OVDJE

Glavni cilj manifestacije Dan i noć na PMF-u je promicanje prirodoslovlja, matematike i računarstva (tzv. STEM područja) najširoj javnosti, posebice djeci predškolskog uzrasta te učenicima osnovnih i srednjih škola. Želja nam je potaknuti što veći broj učenika za odabir studija i karijere u ovim područjima djelatnosti. 

Temeljna ideja je predstaviti znanost na drukčiji, pristupačniji i zanimljiviji način. Predavanja uz pokuse, brojne radionice namijenjene učenicima, posjeti laboratorijima, samo su dio aktivnosti kojima želimo potaknuti zanimanje za prirodne znanosti. Također, posjetitelji mogu pronaći i brojne informacije, zaigrati poneku igricu i jednostavno uživati u čarima znanosti. Povećanje udjela učenika i studenata u obrazovanju u tzv. STEM-području jedan je od ciljeva promjene ukupnog obrazovanja u Republici Hrvatskoj. Društvo u kojemu su prirodne znanosti važne je moderno i prosperitetno, dinamično i otvoreno.

Dosad održani Dani i noći na PMF-u organizirani su pod visokim pokroviteljstvom Predsjednikâ Republike Hrvatske, uz partnerstvo Državnog hidrometeorološkog zavoda, Veleposlanstva Japana i Europske komisije. Mnogi su sponzori i donatori pomogli u realizaciji ovogodišnjeg projekta na čemu im zahvaljujemo.

Izvor: https://www.daninoc.pmf.unizg.hr/ 2.5.2024.