Situacija u kojoj se cijeli svijet našao ove godine okrenula je sve naopačke, ali aktivnosti učenika i učitelja OŠ Ivanja Reka niti u jednom trenutku nisu stale. Vrijedni učenici i učitelji povodom prvog rođendana Škole odlučili su zasukati rukave i darovati učenicima, roditeljima i ostalim gledateljima pravi virtualni Dan škole, posebnu ’emisiju’ s voditeljskim parom, Jurom i Anjom iz 6. b razreda u trajanju od 45 minuta. No, u stvaranju emisije nisu sudjelovali samo učenici i učitelji.

Svoju čestitku za prvi rođendan naše škole tako je uputilo 30 poznatih osoba: tenisačica Ana Konjuh, nogometni reprezentativac Andrej Kramarić, skijaš Ivica Kostelić, PR stručnjak i voditelj Dorijan Elezović, voditeljice Anja Alavanja i Doris Pinčić Rogoznica, glumac Ivan Herceg, pjevač grupe Pravila igre Ivan Penezić, jedan od najboljih hrvatskih pjevača i dobitnik Reda Danice hrvatske s likom Marka Marulića za doprinos kulturi Tony Cetinski, popularna kantautorica, dance zvijezda i bivša pjevačica grupe Colonia Indira Levak, jedan od najboljih glasova Hrvatske Jacques Houdek, pjevačica, posljednja velika zvijezda bivše države i predstavnica na Eurosongu 1990. Tatjana Cameron Tajči, jedna od najpopularnijih mladih pjevačica Mia Dimšić, mlada pjevačka zvijezda i predstavnik Hrvatske na Eurosongu 2019. Roko Blažević, pjevači i bivši natjecatelji The Voicea Hrvatska Jure Brkljača i Vedran Ljubenko, mlada pjevačica i predstavnica Hrvatske na Dječjem Eurosongu 2005. Lorena Jelusić, ovogodišnja finalistica The Voicea Hrvatska Albina Grčić, pjevač Boris Rogoznica, kantautorica i glumica Antonija Šola, psiholog Boris Jokić, pjevač i predstavnik Hrvatske na Eurosongu 2020. Damir Kedžo, veslači Martin i Valent Sinković te Damir Martin, YouTuber i influencer Davor Gerbus, rukometaš Luka Šebetić, medijska trenerica i novinarka Maruša Stamać koja je bila naša gošća u prosincu 2019., glumac, voditelj i vlasnik popularnog kazališta Luda kuća Rene Bitorajac, književnica Silvija Šesto Stipaničić te matematičar Toni Milun.

„Posebno mi je zadovoljstvo što su se u naš virtualni Dan škole uključile i brojne osobe iz domaćeg javnog života kojima od srca zahvaljujem na lijepim čestitkama“, izjavila je Renata Buljan, v. d. ravnatelja OŠ Ivanja Reka. Prvi je to put da se na ovakav način osobe iz hrvatskog javnog života uključuju u rođendansko slavlje neke osnovne škole.

Razrada ove rođendanske „emisije“ djelo je naše školske medijske redakcije koja je nastala unutar izvannastavne aktivnosti Medijska kultura koju vodi učitelj hrvatskoga jezika Ivan Kapović, a koja niti u virtualnoj nastavi nije prekinula svoj rad.

Ovime smo dokazali da je OŠ Ivanja Reka pravi primjer moderne škole za 21. stoljeće, škole koja je otvorena prema svojim učenicima. Učenici su predlagali, smišljali ideje i snimali, a učitelji oblikovali, promatrali, pomagali i vrijedno krojili program“, nastavila je Renata Buljan.

Unatoč snažnom iskoraku, v. d. ravnateljice smatra kako je prava školska priredba nešto što jako nedostaje učenicima OŠ Ivanja Reka koji su izrazito aktivni u kulturnom životu Škole i cijelog naselja. „Koliko god voljeli tehnologiju i bili moderni, sljedeći Dan škole voljeli bismo proslaviti velikom priredbom“, zaključila je v. d. ravnateljice Renata Buljan.

Što su poznati poželjeli OŠ Ivanja Reka za prvi rođendan pogledajte na: bit.ly/2XpuKQ0

Cijelu virtualnu priredbu za prvi rođendan OŠ Ivanja Reka pogledajte na: bit.ly/3dvqS5x

Categories: Porta urbis