20.3.2024.

Kao nastavak aktivnosti projekta Daj šapi glas kojom se želi senzibilizirati učenike i lokalnu zajednice za brigu prema napuštenim životinjama, našu školu je u srijedu 20. ožujka posjetila predstavnica udruge Šapica.

Gospođa Maja Miklec Drmić, kao predstavnica udruge Šapica, održala je učenicima 1.a i 3.a razreda u Ivanjoj Reci i učenicima 1.b i 2.b razreda u Resniku prezentaciju o radu udruge i napuštenim životinjama nakon čega su učenici postavljali pitanja koja su ih zanimala. Zahvaljujemo gospođi Maji što nam je došla u posjet.

Učenici su tijekom prvog polugodišta skupljali potrepštine za pse i mačke u označenim kutijama, ovom prigodom smo sve prikupljeno donirali udruzi Šapica!

Udruga Šapica je neprofitna nevladina udruga za zaštitu životinja koja je osnovana i registrirana 2006. godine u Zaprešiću. Udrugu je osnovala nekolicina istinskih ljubitelja životinja koji su svojim predanim radom značajno doprinijeli zbrinjavanju pasa i mačaka na području grada Zaprešića i okolice. Osnovana je sa svrhom zbrinjavanja i udomljavanja napuštenih, zlostavljanih i ranjenih životinja, te promicanja njihovih prava.

Udruga se trudi pružati napuštenim ili odbačenim životinjama bolji standard života te skrb o zdravlju dok se za njih ne nađe prikladan udomitelj. Program Udruge obuhvaća prihvatljivo i humano smanjivanje broja pasa i mačaka lutalica u gradu Zaprešiću i okolici, te brigu za napuštene životinje i udomljavanje istih. Prosvjećivanjem ljudi s ciljem razvijanja svijesti o odgovornosti prema životinjama, Udruga dugoročno nastoji rješiti problem napuštanja i mučenja životinja. Posebna važnost se pridaje kastriranju, cijepljenju i čipiranju budući da su navedeni važni čimbenici u smanjenju broja napuštenih životinja.