Otvorena je 110. osnovna škola u Gradu Zagrebu! Otvorili su je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Drago Prgomet koji je ujedno bio i izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića. Nakon niza godina čekanja, kamen temeljac za izgradnju Osnovne škole Ivanja Reka položen je krajem svibnja 2018. godine, a 9. rujna 2019. zauvijek će ostati upisan u povijest naselja jer je osnovna škola konačno otvorila svoja vrata učenicima.

Otvaranjem nove Osnovne škole Ivanja Reka, 110. osnovne škole u Gradu Zagrebu, više od dvije stotine učenika koji su do danas iz Ivanje Reke svakodnevno putovali na nastavu u Osnovnu školu Frana Krste Frankopana i Osnovnu školu Žitnjak sada će moći pohađati nastavu u blizini svojih domova, čime će njihovim roditeljima biti olakšana organizacija svakodnevnog života i usklađivanje s ostalim obiteljskim i društvenim obvezama“, kazao je na otvorenju OŠ Ivanja Reka gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić.

Školska zgrada broji 16 učionica s pratećim kabinetima, a raspolaže i trodijelnom školskom sportskom dvoranom, školskom knjižnicom, blagovaonicom te vanjskim prostorom u sklopu kojega se nalaze sportska igrališta i školski vrt.

Školsku godinu 2019./2020. škola započinje s radom u jednoj smjeni za 272 učenika u 16 razrednih odjela, od čega je osam odjela razredne i osam odjela predmetne nastave. U školi je organiziran i program produženog boravka u dvije odgojno-obrazovne skupine za potrebe 36 učenika od 1. do 4. razreda.

(foto: Zagreb.hr)