Održali smo prve izbore za školonačelnika

Učenici koji pohađaju izvannastavnu aktivnost ‘Zajednica aktivnih građana’ kod učitelja Ivana Kapovića i učiteljice Fanike Jurić na svome su satu održali prve ivanjorečke izbore za školonačelnika.

Učenici su se podijelili u pet grupa, odnosno u “stranke”, ovisno o svojim željama. Odabrali su predstavnike svojih stranaka i krenuli u osmišljavanje ideja kojima bi mogli unaprijediti školu i uljepšati boravak učenika u njoj. Svoje su zanimljive ideje nakon zajedničkog osmišljavanja predstavili javno, pred ostalim učenicima, tajnicom i ravnateljicom škole. S jedanaest glasova pobijedila je grupa učenika iz 5. a razreda s predstavnicima Davidom Aračićem, Gabrielom Dujakovićem, Erianom Jozićem, Markom Bilušićem i Matom Dujakovićem, čiji je program preuzela v. d. ravnateljice i obećala im pomoć u izvršavanju.

Ovom temom učenice se osnažuje za promišljeno i aktivno djelovanje u demokratskim procesima na razini razreda, škole, lokalne i nacionalne ili pak nadnacionalne zajednice. Učenike se potiče i na kritičko razmatranje izbornih kampanja u demokratskim društvima.