Međunarodni dan darivanja knjiga

Obilježavanje Međunarodnog dana darivanja knjiga pokrenula je knjižničarka Amy Broadmoore 2012. godine. Od tad je njezina inicijativa postala međunarodni projekt, a u Hrvatskoj se provodi u sklopu nacionalne kampanje Čitaj mi!

Na Međunarodni dan darivanja knjiga 14. veljače 2022. razveselili smo srca djece iz kuće Sv. Franje. Taman za njihov 50. rođendan!

Tijekom humanitarnog Božićnog sajma u prosincu 2021. učenici, roditelji i djelatnici su prodajom čestitki, ukrasa, kalendara itd. prikupili sredstva za potrebite. Dio tih sredstava odlučili smo pokloniti upravo kući Sv. Franje.

Kuća za smještaj djece bez odgovarajuće roditeljske  nalazi se u Vugrovcu i u njoj boravi 30- tak djece. U razgovoru s ravnateljicom kuće saznali smo da su im potrebne knjige, odnosno, lektirni naslovi.

Školska knjižničarka je prema popisu potrebnih naslova prikupila i kupila u tu namjenu većinu knjiga koje su im potebne, njih čak 22.

U utorak 15. veljače 2022. školska knjižničarka je Iva Ćalić osobno je predala knjige ravnateljici doma, Ivani Vincek Kovačić.  Ravnateljica kuće Sv.Franje, gospođa Vincek Kovačić od srca je zahvalila u ime djece i odgajatelja na darovanim knjigama.

Nadamo se da će se ovakvi susreti nastaviti, na obostranu radost.