Dan sigurnijeg interneta

Učenici i školska knjižničarka na izvannastavnoj aktivnisti Mali knjižničari napravili su plakat na temu “Dan sigurnijeg  interneta”. Na računalima su istraživali koje su dobre i loše strane interneta, kako pristojno komunicirati na internetu i jesu li djeca sigurna na internetu. Na kraju su učenici saznali kako i na koji način bi se trebali zaštititi na internetu. 

Učenici 8. b razreda obilježili su Dan sigurnijeg interneta sa školskom knjižničarkom, putem  prezentacije i rada u parovima. Ponovili smo pravila sigurnosti na internetu.

Svake godine na drugi dan drugog tjedna drugog mjeseca tisuće ljudi diljem svijeta se udruže kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o sigurnosnim problemima na internetu.

Svake veljače udruženje Insafe/INHOPE uz potporu Europske Komisije organizira Dan Sigurnijeg Interneta kojemu je cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima.

Tema ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta je „Zajedno za bolji Internet.“

Fokus sigurnosti na internetu se tijekom godina s kreiranja „sigurnijeg“ interneta prebacio na kreiranje „boljeg“ interneta. Bez obzira jesmo li djeca i mladi, roditelji i skrbnici, učitelji i socijalni radnici, ili čak i predstavnici industrije, zakonodavci i političari, svi imamo veliku ulogu. Upravo radi toga, u dugu slogana, trebamo se ujediniti kako bi Internet učinili boljim mjestom za sve nas.

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu s Centrom za sigurniji Internet već osmu godinu za redom organizira aktivnosti i akcije s ciljem poticanja i promicanja sigurnije i odgovornije upotrebe tehnologije i mobilnih uređaja među djecom i mladima, ali i roditeljima.

Izvor: https://www.dansigurnijeginterneta.org

Korisne sadržaje možete pronaći na poveznici: https://djecamedija.org/