Daj šapi glas: posjet Dumovcu

Posjet Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba

06. svibnja 2024. godine 1. B i 2. B razred PŠ Resnik u pratnji svojih učiteljica Lucijane Antunović i Sare Remenarić te knjižničarke Ive Ćalić uputili su se u posjet Dumovcu- skloništu za nezbrinute životinje.
Učenici su u sklopu projekta „Daj šapi glas!“ naučili puno o brizi za životinje, koji su uvjeti potrebni za udomljavanje kućnog ljubimca i što znači briga o ljubimcu.  Sakupljali su potrepštine (hranu, igračke, dekice i sl.) za životinje iz udruge Šapica. Osim sakupljanja potrepština učenici su postali sponzori psa po imenu Spike.
Posjet skloništu Dumovec vrhunac je projekta. U Skloništu nas je dočekala edukatorica Petra koja je učenike provela po skloništu, objasnila im na koji način životinje dolaze u sklonište, tko se i kako brine o njima, tko ih i na koji način može udomiti i još puno toga.
Učenici su razgledali boksove u kojima borave psi, ambulantu u kojoj se liječe, „sobu“ u kojoj borave mace, dvorište i urede djelatnika. Imali su puno pitanja za edukatoricu koja im je strpljivo odgovarala na sve navedeno.
Svoj posjet završili smo kao što smo ga i započeli, vožnjom autobusom ZET-a.

Tekst napisala: Lucijana Antunović