Prvi sajam knjiga u našoj školi

23.4.2024.

Na ovoj poveznici možete pogledati kako nam je bilo: PRVI SAJAM KNJIGA- OŠ IVANJA REKA

ili skenirajte kod da bi otvorili digitalnu knjigu:

Ove školske godine učiteljice razredne nastave Osnovne škole Ivanja Reka zajedno sa učenicima organizirale su Prvi sajam knjiga povodom obilježavanja Svjetskog dana knjige, 23.travnja. Na sajam su pozvani roditelji i šira obitelj učenika.

Sajam knjiga bio je organiziran na četiri lokacije u školi, a na svakoj su se odvijale drukčije aktivnosti u kojima su sudjelovali učenici s roditeljima. Učenici su se kružno izmjenjivali tako da je na svakoj lokaciji bio po jedan razred.
Na prvoj lokaciji su bile izložene knjige, bojanke, časopisi i stripovi koje su učenici donirali kako bi ih drugi učenici mogli kupiti, tj. donirati iznos koji žele. Lokaciju smo nazvali “Booktiga”, a knjige su privukle pažnju svih te se većina knjiga rasprodala.


Na drugoj lokaciji bila je “Kreationica”. Tu su se učenici kreativno izražavali i izrađivali su straničnike, naljepnice i spomenare. Pokazali su spretnost i spremnost na suradnju, a radovi svih učenika su bili posebni i željeli su ih što prije pokazati svojim obiteljima.


Na trećoj lokaciji je bio organiziran kviz o lektiri, “Lektirni kviz” prilagođen sadržajem za svaki razred, koji su učenici rješavali zajedno s roditeljima, braćom i sestrama. Bilo je napeto, živahno i zanimljivo. Tim koji je točno odgovorio na najviše pitanja na kraju sajma osvojio je na poklon knjigu. Svaki razred je imao svoj pobjednički tim, a izdavačka kuća Alfa je donirala knjige na poklon.


Četvrta lokacija je bila iznimno zanimljiva i posebna, a zvala se “Bakice čitačice” gdje su bake čitale priču djeci te razgovarale o njoj s djecom. Svaki razred je imao svoju baku i bilo je izuzetno emotivno i posebno. Djeca ponosna na svoje bake, a bake sretne što su dobile priliku biti dio njihovog školovanja i odrastanja.
Na kraju Prvog sajma knjiga svi su se okrijepili uz sok, slatkiše i grickalice, a zahvaljujemo na pomoći u realizaciji učiteljici iz Produženog boravka Martini Peček.

Ono što posebno želimo istaknuti da nas je iznenadila izuzetno velika posjećenost prvog Sajma knjiga (otprilike ukupno 200 članova obitelji i učenika od 1. do 4. razreda.)
Ovim Prvim sajmom knjiga i ovolikom posjećenošću, učiteljice razredne nastave u suradnji s roditeljima i učenicima, pokazali su da su knjige i čitanje važan dio odrastanja i učenja.


Nadamo se da će ovaj Sajam knjiga postati tradicionalan u našoj školi i da ćemo svake godine okupiti ovoliki ili još veći broj učenika i njihovih obitelji.
Svi posjetitelji su sudjelovali u aktivnostima i s osmijehom prokomentirali na odlasku:
“Nadamo se da se vidimo i sljedeće godine na Drugom sajmu knjiga u našoj školi!”

Što reći, nego da je cilj ostvaren, a roditelji, učenici i učiteljice sretni i zadovoljni uspjehom Prvog sajma knjiga!
Učiteljice razredne nastave: Ivona Borović, Ivana Jozić Kalemušić, Irena Mihaljević i Marijana Gazić.