Učenici 3.a i 3.b razreda bili na Sljemenu u Domu Crvenog križa od 26. do 30. rujna 2022.

Ovo su njihovi dojmovi:

Naučio sam tko su civili. Učili smo o životinjama. Prvi put sam vidio meteorološku kućicu. Naučio sam koristiti nove sprave za mjerenje vjetra, padalina i tlaka zraka. Šetali smo do rudnika, HRT tornja i sljemenske kapelice.

Navečer smo skoro svaku večer pričali u krevetu. Svidjele su mi se priče o Štefu na radionici HGSS-a i priče koje su čitale učiteljice iz Dnevnika Pauline P. Najviše mi se dopalo to što smo u jutro duže spavali, do pola osam. Nasmijalo me je kad je Mihael rekao da je pao s kreveta  dok je spavao. Prvi put sam sam pripremao odjeću. Iznenadilo me je to što sam uspio izdržati 5 dana bez roditelja.

Tomislav Slivar, 3.a

Bili smo na Sljemenu. Učio smo o prirodi. Šetali smo. Hrana je bila dobra. Mjerili smo temperaturu zraka i to mi je bilo super.

Učiteljica nam je prije spavanja čitala priče. Kada smo trebali spavati, svi smo se u sobi smijali.

Najviše mi se svidjelo kada su sve cure imali nastavu u sobi. Lana Aračić, 3.a

3.a i 3. b su autobusom  otišli na Malo Sljeme.

Puno smo učili, ali i još više šetali. Dobili smo puno listića iz hrvatskog, matematike, vjeronauka i engleskog. Igrali smo graničar, lovice i 5 sekundi. Hrana mi je bila odlična i ukusna.

Svako jutro smo mjerili temperaturu zraka, tlak zraka i količinu padalina. Prvo spavanje mi nije bilo ugodno, a druga spavanja su bila zabavna i ugodna. Navečer nam je učiteljica čitala Dnevnik Pauline P.

Najviše su mi  se dopali večernji programi, posebno lude frizure. Nasmijalo me je kad sam čula mamu preko telefona. Malo me je naljutila moja sestra. Iznenadila sam se kad sam čula koliko ćemo se dugo šetati. Prvi put sam spavala daleko od kuće.

Svidio mi se boravak u prirodi.

Klara Briševac, 3.a

Bila sam na Sljemenu. Tamo ima jako puno drveća i životinja. Šetali smo šumom i učili o prirodi. Osjećala sam se jako dobro zbog svježeg zraka i jer smo svi bili zajedno. Naučila sam da moramo održavati prirodu čistom. Najmanje mi se svidjelo u rudniku jer je mračno i usko. To mi je bilo teško zbog mraka i bojim se šišmiša. Svidjelo mi se kada smo učili o gljivama i pticama. Supertalent i pidžama parti su mi bili najzabavniji. Voljela bih da se sve ponovi.

Lucija Renelt. 3.b

U školu u prirodi išli smo od 26.9. do 30.9. Kada smo došli u autobus sjedila sam s učiteljicom Anom. Došli smo u Dom Crvenog križa, oprala sam ruke i stala u kolonu za doručak. Nakon doručka učiteljica nam je dala da se odmorimo od putovanja. Osjećala sam se jako uzbuđeno jer sam otišla na putovanje bez roditelja. Sljeme je  jako strmovito. Najviše mi se svidio dolazak Gorske službe spašavanja i policije. Nije mi se svidjelo ružno vrijeme. Naučila sam zavezati zavoj na glavi, na oku i na ruci. Bilo mi je zabavno spavati s curama u sobi iako mi je navečer bilo teško zaspati jer su se cure igrale. Bila sam jako sretna kada smo se vratili i kada sam vidjela roditelje.

Karla Tuzla, 3.b

Kad sam krenuo u 3. razred učiteljica nam je rekla da ćemo uskoro ići u Školu u prirodi-Sljeme. Bio sam tako sretan! Jedva sam čekao da dođe 26. rujna da krenemo. Marljivo sam se s mamom pakirao i pripremao. Vremenska prognoza nije bila na našoj strani, ali nam kiša nije pokvarila planove. Svidjelo mi se što sam puno toga naučio i nova zanimanja upoznao. Jako me se dojmio spašavatelj Dubravko, on radi za HGSS. Zabavno mi je bilo pružiti prvu pomoć uz pomoć studentica. Nakon dugih šetnji, osjećao sam se umorno, ali kada sam čuo za večernje aktivnosti prije spavanja, umor je odmah nestao. Kao dokaz imam diplomu za najluđu mušku frizuru. Jako mi se svidio boravak na Medvednici, ali mi je nedostajala obitelj pa sam jedva čekao ići kući. Sljeme, vidimo se uskoro na bijelom spustu s mamom i sekom!

Ivan Gagula, 3.b

Bio sam na Malom Sljemenu. Tamo smo se šetali u šumi, ušili i družili se. Naučio sam o Medvednici, O Gorskoj službi spašavanja, pružanju prve pomoći i sigurnosti u prometu. Najviše mi se svidjelo što smo se šetali do televizijskog tornja. Nije mi se svidjelo što nisam vidio roditelje. Osjećao sam se usamljeno jer su mi nedostajali. Zabavno mi je bilo jer smo imali parti u pidžamama. Na kraju mi je bilo teško slagati kofer.

Mihael Pustahija, 3.b

Vesela šumska družina