Služba za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ poziva roditelje učenika na Tribinu pod nazivom “Zlatno dijete i crna ovca – dječje uloge u obitelji“, koja će se održati 21. studenoga 2023. godine s početkom u 18,00 sati putem You tube kanala. Tribinu će voditi mr. sc. Snježana Šalamon, dipl. socijalna radnica iz Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti NZJZ „Dr. Andrija Štampar“.

YouTube kanala NZZJZ-a „Dr. Andrija Štampar“.

Poziv:

„Dragi roditelji,

početak nove školske godine nerijetko je obilježen velikim planovima, kako djece tako i roditelja. Ti planovi najčešće uključuju postizanje boljeg školskog uspjeha, upisivanje novih ili dodatnih aktivnosti, veći uspjeh u sportu… U moru roditeljskih želja i očekivanja tanka je granica između motiviranja djeteta i pretjeranog pritiska koji se stavlja pred djecu. Kada roditelji ne mogu pronaći ravnotežu između motivacije i pritiska, dolazi do negativnih posljedica za dijete. Roditeljima je ponekad teško procijeniti kako poticati dijete da bude uspješno, a da se ne prijeđe granica prevelikog pritiska pa tako najbolje namjere mogu dovesti do neželjenih problema.

Više o ovoj temi možete saznati na Tribini „Zlatno dijete i crna ovca – dječje uloge u obitelji“, koju možete pratiti online u utorak, 21. studenog 2023. godine, s početkom u 18 sati, putem službenog YouTube kanala NZZJZ-a „Dr. Andrija Štampar“.

Categories: Obavijesti