Osnovna škola Ivanja Reka od 7. rujna 2020. bogatija je za još jedan multifunkcionalni objekt u kojem se smjestila područna škola u naselju Resnik. Objekt uključuje osnovnu školu i dječji vrtić, a u istom je građevinskom pothvatu izgrađen i novi objekt DVD-a te zgrada mjesnog odbora. „U bliskoj suradnji s Resničanima vratili smo stari sjaj jednom od najstarijih naselja u Zagrebu, a ovo što je napravljeno će ostati za buduće generacije“, rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na svečanosti otvorenja.

Osim područne osnovne škole s pet učionica, četiri razredna odjela i sportskom dvoranom te dječjeg vrtića za dvije odgojno-obrazovne skupine s vanjskim igralištem, Resnik je dobio i moderan vatrogasni dom s mogućnosti smještaja dva vatrogasna vozila te objekt mjesnog odbora s dvije velike dvorane te ostalim potrebnim sadržajima za kulturno-umjetničko djelovanje.

Resnik ove godine slavi 806 godina postojanja, a ovo je najljepši način da se obilježi ta obljetnica. Djeca se više neće morati voziti autobusom u škole u Peščenicu, Petruševec niti u Kozari Bok, a stanovnici su dobili sve potrebne sadržaje na jednom mjestu. Ovakve zahvate Resnik čeka već sto godina“, dodao je gradonačelnik.