U petak, 2. prosinca 2022. godine u našoj školi je obilježen Školski medni dan.

Program se provodi od 2018. godine u prvim razredima osnovnih škola u Republici Hrvatskoj.

Cilj programa je promocija meda lokalnih proizvođača, povećanje unosa meda u prehranu djece, podizanje razine znanja o važnosti meda kao sastavnog dijela pravilne i nutritivno povoljnije prehrane, educiranje učenika o važnosti pčelarstva za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju i biološku raznolikost.

Svaki učenik je dobio na dar med koji je zapakiran u Nacionalnu staklenku za med te slikovnicu  Pčelica Jelica i medo Edo.

Kako je taj dan izgledao u našem 1. a i 1. b razredu?

Posjetio nas je naš domar Kristijan koji je i pčelar. Objasnio nam je kako žive i funkcioniraju pčele te na koji način nastaje med. Pokazao nam je i pčelinji dom-košnicu, opremu i alat koji koristi te kako se izrađuje svijeća od voska. Oduševljeno smo ga slušali i puno naučili, a imali smo i mnoštvo pitanja za njega. Kasnije smo pogledali kratki poučni film o pčelama, a zatim smo crtali svoje pčelice, čitali  slikovnicu i rješavali razne matematičke zadatke.  Naučili smo kako pčele plešu i kako svaki njihov ples ima određeno značenje. Za kraj mednog dana, nagradili smo se čajem koji smo zasladili medom. Uživali smo u okusima i mirisima.