Škola u prirodi u Novom Vinodolskom

Učenici 4. a i 4. b razreda boravili su u školi u prirodi od 22. do 25. ožujka 2022. godine u Domu Crvenog križa Grada Zagreba „Villa Rustica“ koji se nalazi u Novom Vinodolskom. Naši četvrtaši prvi su put bili u školi u prirodi s učiteljicama Sarom Busijom, Marijanom Gazić i Martinom Peček.

Posjetili smo Tvrđavu Nehaj te upoznali slavnu prošlost uskoka, smjestili se u Domu Crvenog križa te navečer predstavili svoju školu studenticama te učenicima OŠ Odra i OŠ Julija Klovića. Bili smo sretni, opušteni i ponosni na svoju školu. Sljedećeg jutra u Muzeju grada Novog Vinodolskog saznali smo o prošlosti Vinodola, slavnim osobama i narodnim običajima te se upoznali s Vinodolskim zakonom – najstarijim hrvatskim pravnim dokumentom iz 13. st. U poslijepodnevnim satima uputili smo se u Astronomski centar Rijeka gdje smo se vratili u prošlost sve do velikog praska, nastanka planeta i života na Zemlji, a put nas je odveo i do Svetišta Majke Božje Trsatske. Večer je protekla uz lude frizure i ples. Četvrtak nam je počeo jutarnjom tjelovježbom, a nakon doručka imali smo radionicu Arboretum te radionicu Mali meteorolozi. U poslijepodnevnim satima krenuli smo brodom u Vrbnik na otoku Krku. Brod nas je čekao u luci. Vožnja je bila zanimljiva i vesela. Razgledali smo Vrbnik i prošetali najužim ulicama gradića. Upoznali smo povijesne zanimljivosti tog mjesta, šetali smo i poigrali se na trgu. Navečer smo uživali u „kinu“ gledajući animirani film Legenda o medvjedu.


U petak je bio povratak u Zagreb. Bili smo umorni, sretni jer smo se puno družili, igrali, mazili, grlili i pričali do kasno u noć, ali i tužni jer je završila još jedna velika avantura.


Kako smo se proveli i što smo sve radili možete vidjeti u fotogaleriji.