Šestaši posjetili Muzej iluzija

Učenici šestih razreda Osnovne škole Ivanja Reka 9. veljače 2022. sudjelovali su u izvanučioničkoj nastavi posjetivši Muzej iluzija i doživjevši tako avanturu za pamćenje.

Razgledali su preko 70 eksponata i kroz zabavne i atraktivne varke, naučili puno o vidu, percepciji, ljudskom mozgu, znanosti i time  bolje razumjeli zašto naše oči vide stvari koji naš mozak ne razumije. Učenici su razgledali zbirku holograma, ujedno i najvećoj u ovom dijelu Europe, odupirali se gravitaciji u Kosoj sobi, poslužili glavu na pladnju, popeli na strop u Obrnutoj sobi, izgubili u beskonačnosti u Sobi ogledala, fotografirali s prijateljima koji im pred očima rastu ili se smanjuju. Na samom kraju učenici su se  zaustavili u prostoru za igru didaktičko-logičkim igračkama i zagonetkama.

Muzej iluzija nudi intrigantno vizualno, osjetilno i edukativno iskustvo u zabavnoj avanturi za sve generacije. Kroz atraktivne i zabavne varke, posjetitelji mogu mnogo naučiti o vidu, percepciji, ljudskom mozgu i znanosti te tako bolje razumjeti zašto oči vide stvari koje mozak ne razumije.

Kako su proživjeli zabavan izlet u svijet iluzija pogledajte u fotogaleriji.