Volimo listopad jer u tom mjesecu slavimo kruh. Volimo mnoge plodove koje nam Zemlja daje. Zahvaljujemo na njima. Razmišljamo malo više o hrani i pekarskim proizvodima.

Prvašići su prvi puta stali na pozornicu svoje škole i razveselili sve učenike pjesmom Mlin i brojalicom Pekar. Svojim nastupom, hrabro i veselo, otvorili su priredbu za Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Nakon završetka priredbe, u razredu su mijesili tijesto za kruh i s učiteljicom pekli najukusnije palačinke. Miris palačinki privukao je ostale učenike i učitelje škole.

Drugaši su jutros posjetili pekarnicu Peka kako bi iz prve ruke saznali kako nastaje kruh te upoznali ovo vrijedno zanimanje. Promatrali smo proces rada u pekarnici, sastojke i pribor koji pekari koriste u radu.  Saznali smo što to sve naši pekari vrijednim rukama rade. Oduševiili su nas toplim kiflama I svojom gostoljubivošću. U školi smo opisivali i kušali sve što smo kod kuće sa članovima obitelji ispekli.

Učenici 3.a razreda su za danas pripremili nekoliko zagonetki o jeseni te plodovima zemlje i proizvodima za koje smo danas zahvalni. Publika je pažljivo slušala i pogodila rješenja svih zagonetki!

Veselih sedmero četvrtaša je recitiralo pjesmu O kruhu, a ostatak razreda im je “pomogao” pokazujući pokretima ono o čemu se govori u pjesmi. Pokazali smo publici kako je važno sreću dijeliti s prijateljima kao i sam kruh.

Školskom priredbom svih razreda smo kratko i  slatko  zahvalili na kruhu i svoj hrani koju jedemo. Naša kuharica Kristina nam je  pokazala  sastojke i zamijesila pred nama pravi kruh.

I za kraj počastili smo se u razredima i zaključili  smo da ćemo se truditi biti dobri kao kruh!