Posjetili smo Minipolis

U četvrtak, 3. ožujka 2022. učenici prvih i drugih razreda naše škole posjetili su edukativnu igraonicu Minipolis. To je interaktivni grad za djecu, ali i njihove roditelje i učitelje koji ih prate u najvećoj istraživačkoj avanturi djetinjstva. Čini ga četrdesetak minijaturnih kućica u kojima se djeca upoznaju s više od 50 zanimanja. Svojim rekvizitima u tematskim kućicama, interaktivnim programom učenja o zanimanjima i ulogama, učenici su bili oduševljeni. Scenariji i igre kroz koje djeca prolaze u Minipolisu su dio ekspertno osmišljenog edukativnog programa kojeg je verificiralo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH. Uistinu je to mjesto gdje mali rado postaju veliki!

Dana 3. 3. 2022. išao sam s razredom u Minipolis. Jako sam se veselio i jedva sam čekao da krenemo. Išli smo autobusom koji je krenuo ispred škole. Vožnja autobusom svidjela mi se jer sam vidio dijelove grada koje inače ne vidim često. U Minipolisu sam vidio kako djeca postaju odrasli. Dobio sam ideje što bih mogao biti kada odrastem. Naučio sam da kada odrastem mogu biti što god želim. Najviše mi se svidjelo biti veterinar, ali svidjela su mi se i druga zanimanja, na primjer pilot. Bilo mi je jako lijepo i jako sam sretan jer sam s prijateljima i učiteljicom išao u Minipolis. Jedva čekam neki novi izlet!
I. G.
2. b razred
U Minipolisu mi je bilo lijepo. Upoznala sam mnoga zanimanja poput frizera, znanstvenika, doktora, vatrogasaca… Shvatila sam da nije svako zanimanje jednostavno.
Tena
2. a razred
Bili smo u Minipolisu. Minipolis ima puno zanimanja. Igrali smo se. Vidjeli smo frizerski salon. Najviše mi se svidjelo zanimanje frizera zato što mogu češljati i prati kosu.
Ema
2. a razred
U četvrtak smo posjetili Minipolis. Bilo mi je lijepo i zabavno. Vidjeli smo Konzum, zubarsku i liječničku ordinaciju. Najviše mi se dopao posao pilota.
Lucija B.
2. a razred
Danas smo posjetili Minipolis. Tamo sam upoznala posao veterinara, kemičara, pekara, policajca, poštara, slastičara, stjuardesu, frizerku, pilota, vozača, vatrogasca, trgovca, barista, bankara. Igrala sam se doktora u rodilištu, liječničkoj i zubarskoj ordinaciji. Najviše mi se svidjelo zanimanje veterinara zato što oni pomažu životinjama.
Lucija R.
2. a razred