POSJET DRUGAŠA I TREĆAŠA ZOOLOŠKOM VRTU

U četvrtak, 23. rujna 2021. godine učenici drugih i trećih razreda posjetili su Zoološki vrt Maksimir i sudjelovali u edukativnom programu.

Učenici 2. a i 2. b razreda prisustvovali su edukativnom programu „Čimpanzina obitelj“ gdje su se upoznali s obiteljskim i stambenim posebnostima u životinjskom svijetu. Učenici  3. a i 3. b razreda sudjelovali su u edukativnom programu „Volim se gibat, gibat“ na kojem su se upoznali s različitim vrstama ptica, načinima na koje se ptice snalaze u prirodi i metodama snalaženja koje ptice koriste prilikom sezonskih migracija u toplije krajeve. Učenici su imali priliku sami se iskušati u snalaženju u prirodi uz pomoć karte i kompasa. Po završetku programa, učenici su dobili priliku upoznati kornjačicu i zmiju, te ih dotaknuti.  Nakon završetka edukativnog programa učenici su se sa svojim učiteljicama uputili u obilazak životinja u zoološkom vrtu.                                                                                                                                                                Puni novog znanja i pozitivnih dojmova, vratili su se u školu.

DOJMOVI UČENIKA:

“U Zoološkom vrtu smo vidjeli vukove, zmiju, majmune, zečeve, ribice i krokodila, kornjače I papige. Putovali smo autobusom. Bilo mi je lijepo.”

Lana, 2.a

 

“Danas smo posjetili ZOO. Vidjela sam puno životinja. Najviše su mi se svidjele crvene pande I morski lavovi. Bilo mi je lijepo u ZOO-u.”

Lucija, 2.a

 

“Bili smo u Zoološkom vrtu.

Vidjeli smo: zmije, morske lavove, električnu jegulju, čimpanze i majmune, ribe, šišmiše, crvene pande, kornjače, vukove i ptice.

Voditelj Luka nam je pričao da vukovi žive u čoporu i da ne zavijaju na mjesec, nego zavijanjem dozivaju svoj čopor.

Pričao nam je i  o pravilima  Zoološkog vrta. Ne smijemo hraniti životinje jer ne znamo čime se neke od njih hrane.

Netko je bacio igračku u nastambu morskih lavova. Trudna morska lavica ju je pojela i zbog toga uginula.

Posjet Zoološkom vrtu mi je bio jako zanimljiv jer sam naučio puno o raznim životinjama. Najzanimljivije mi je bilo kad nam je voditelj Luka dao da podragamo zmiju.”

Mihael, 2.a

 

“U Zoološkom sam vidio majmuna Ii morskog lava. Dragao sam veliku zmiju. Vozio sam se u autobusu. Lijepo sam se proveo.”

Tomislav, 2.a