Posjet poštanskom uredu Ivanja Reka

autorica teksta: Irena Mihaljević

U petak, 11. ožujka 2022., učenici 2. a razreda zajedno s učiteljicom Irenom Mihaljević posjetili su ured Hrvatske pošte u Ivanjoj Reci. Šetajući su čitali nazive ulica i kućne brojeve, uočavali pravilo po kojem se redaju kućni brojevi. Učenici su proširili svoje znanje o poslu djelatnika u pošti i samom načinu rada poštanskog ureda. Zašto su još izašli iz učionice, pročitajte u kratkim dječjim radovima koje su pisali po povratku u učionicu.

Učenici 2. a posjetili su u petak Poštanski ured u Ivanjoj Reci. Saznali smo da u pošti rade djelatnici. Ljudi idu u poštu kako bi poslali pismo ili paket. Roditelji idu u poštu plaćati račune.  Saznali smo da pisma idu u vreću pa se razvrstavaju u sabirnom centru. Svidio mi se posjet pošti zato što pismima možemo komunicirati. Bez pošte to ne bismo mogli.
Tomislav
2. a
Učenici 2. a razreda danas su posjetili poštanski ured. Hodali smo Ivanjorečkom i Marofskom ulicom. Poslali smo pisma 2. b razredu u Resnik. Djelatnica koja radi u pošti zove se Višnja. Bilo mi je lijepo u pošti zato što nikad do sad nisam bila.
Lucija R.
2. a
Učenici 2. a razreda su danas posjetili poštu.Trebali smo predati pisma koja smo napisali učenicima 2. b razreda. To je iznenađenje za 2. b razred. Šetali smo oko 15 minuta do poštanskog ureda. Saznao sam da ako pošaljete pismo u petak, primatelj će ga dobiti u srijedu zato što pošta ne radi vikendom.
Mihael
2. a