Naši učenici u pratnji učitelja Katarine Kurevije, Ante Rogala i Maje Vulić sudjelovali su u projektu Posjet osmih razreda Vukovaru, u organizaciji Memorijalnog centra Domovinskog rata od 8. do 9. veljače 2024.

Cilj je ovoga projekta bio edukacija o vrijednostima Domovinskog rata i značaju Bitke za Vukovar u okviru terenske nastave.

Tijekom dvodnevnog posjeta Vukovaru učenici su posjetili razna spomen-područja te sudjelovali na edukativnom predavanju o uzroku i tijeku Domovinskog rata. Prvi su dan uz stručno vodstvo učenici obišli izložbene postave Memorijalnog centra Domovinskog rata, stalni postav Gradskog muzeja Vukovar smješten u baroknom dvorcu Eltz, te Muzej vučedolske kulture kako bi bolje razumjeli razvoj ovog kraja u prapovijesnom razdoblju. Učenici su imali priliku uspeti se na 50,33 metara visok Vodotoranj, koji predstavlja simbol zajedništva tijekom Domovinskog rata. U okviru
drugog dana učenici su panoramski obišli Kukuruzni put, Velepromet i Borovo Commerce, potom su posjetili Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, poznatoj kao „groblje tenkova“ te Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen dom na Ovčari i Vukovarsku bolnicu.
Posjet Vukovaru završen je Školom mira koja je održana u rodnoj kući Lavoslava Ružičke, poznatog Nobelovca.