Obuka prve pomoći u Novom Vinodolskom

Učenici polaznici Prve pomoći, Max Jurić, Petar Firšt, Lana Rajkovača, Marcela Sarić, Niko Kukas, Antea Jurišić, Anja Šijan, Lucija Šijan, Franko Bosnar i Antonio Kevrić su, u pratnji pedagoginje Doroteje Solenički, od 8. do 10. prosinca 2023. godine, sudjelovali na naprednom stupnju obuke prve pomoći u Domu Crvenog križa Villa Rustica u Novom Vinodolskom.
Tijekom obuke, učenici su imali priliku naučiti što je to prva pomoć, koji su njeni ciljevi i tko su pružatelji prve pomoći. Također, upoznati su s načinima zbrinjavanja tjelesnih ozljeda i stanja, ali i pružanjem psihološke podrške emocionalno potresenim osobama koje su prisustvovale ili svjedočile traumatičnom događaju.
Sama je obuka bila vrlo sadržajna, a mladi su volonteri uložili izniman trud kako bi kod učenika pobudili svijest o važnosti poznavanja i pravilne primjene postupaka prve pomoći te doprinijeli sigurnosti pojedinaca i zajednice.
Osim sudjelovanja na predavanjima i praktičnim vježbama, učenici su imali priliku upoznati se i družiti s učenicima iz drugih škola pa je stoga ovaj vikend za njih bio još posebniji.