U subotu, 22. veljače 2020. odigrali smo dvije nove utakmice u graničaru. U tijesnoj borbi pobijedili smo OŠ Brestje i dobili prvu utakmicu.
Drugu utakmicu smo ovoga puta izgubili, a pobijedila je OŠ Petra Preradovića. Dvije pobjede i jedan poraz – nikako ne može biti loše za prvo natjecanje. Mi smo se trudili.
Hvala svima na podršci i ohrabrenju.

Do idućeg natjecanja, odjavljujemo se s riječima koje su nama bile inspiracija i vodilja na ovom natjecanju, a vama, roditeljima i čitateljima, možda poticaj za iduću knjigu.

“…odvojite se od ocjena, rezultata i medalja. Hvalite trud i ističite ga kao važan faktor koji cijenite više od ičega. I pokušajte isto pravilo primijeniti na sebe.” (Ana Kotzmuth, Igor Čerenšek: Roditelji novog doba)

Danas je posebno važno djecu poticati na osobni i socijalni razvoj, što osigurava cjelovit razvoj djece i mladih osoba čija je svrha izgradnja zdrave, samopouzdane, kreativne, produktivne, proaktivne, zadovoljne i odgovorne osobe sposobne za suradnju i doprinos zajednici. To je preduvjet za ostvarivanje svih odgojno-obrazovnih očekivanja i profesionalnoga razvoja. Osigurava uvjete za razvoj osobe koja je sposobna upravljati svojim emocionalnim, mentalnim, duhovnim i tjelesnim potencijalima s osjećajem nade i optimizmom. Na taj način formirat će se samopouzdana, zadovoljna, aktivna i odgovorna osoba koja se brine o sebi i drugima.