Humanitarna akcija „Obroci čine promjenu“!


Naša škola uključila se ove godine u humanitarnu akciju „Obroci čine promjenu“.
Vizija ove humanitarne akcije je da svako dijete ima barem jedan obrok  dnevno na mjestu obrazovanja i da svi oni koji imaju više podijele s onima koji nemaju ni najosnovnije. 

Udruga Marijini obroci djeluju u najsiromašnijim zemljama svijeta gdje se nažalost još uvijek umire zbog gladi i siromaštva. Statistike nam govore da oko 8 tisuća djece svaki dan umre, a da oko 67 mil. djece osnovnoškolske dobi ne pohađa školu iz istih razloga. U takvim zemljama otvaraju kuhinje, isključivo na mjestima obrazovanja.

Zajednice gdje se poslužuju Marijini obroci bilježe porast broja upisane djece u školama. Udruga Marijini obroci Hrvatska brine za 30 školskih kuhinja u Liberiji, Beninu, Ekvadoru i Zambiji. U njima se sveukupno svakoga školskog dana hrani više od 21.000 djece. Dio su međunarodnog pokreta Mary’s Meals koji svaki dan osigurava obroke za više od 2,4 milijuna djece. 
Naša škola sudjeluje u humanitarnoj akciji Marijinih obroka tijekom mjeseca prosinca i siječnja te
ovim putem vas pozivamo da se uključite u našu akciju „Obroci čine promjenu“.
 

Ovom akcijom želimo potaknuti učenike na upoznavanje života djece u programskim zemljama; kroz radionice na razvijanje komunikacije i empatije te na pomoć u osiguravanju Marijinog obroka za sljedeće dijete koje čeka priliku za obrazovanje.  U svakoj učionici u našoj školi nalazi se kasica u koju učenici svakodnevno mogu ubaciti novac za
navedenu humanitarnu akciju. Ovom akcijom provodimo i niz aktivnostima koje ćemo provesti s djecom i tako senzibilizirati učenike o problemu gladi i nemogućnosti obrazovanja za djecu u najsiromašnijim zemljama svijeta.
Radujemo se zajedničkoj suradnji stvaranja značajne promjene u životima djece, koja nemaju dovoljno hrane, pružajući im nadu za danas i bolje sutra.

Categories: Obavijesti