Međunarodni humanitarni dan obilježili su učenici 2.B razreda, 23. studenog 2020. u PŠ Resnik.

Cilj Međunarodnog humanitarnog dana je razvijanje svijesti o humanitarnom djelovanju te upoznavanje s provođenjem humanitarnih operacija u raznim zemljama za osiguranje neophodne pomoći ugroženima.

Učenici su promatrali humanitaran rad putem nastavnih interaktivnih materijala. Razvijali su empatiju i sudjelovali u zajedničkim pedagoškim radionicama. Radionice su bile usmjerene ka promicanju kvalitete života u razredu i oblikovanja i izražavanja misli pojedinog učenika.                                                                                     Zaključili smo da se dobrim djelima naše srce može samo povećati, jer pomaganje i davanje drugima pomaže i osobi koja daje. To je nesebična briga za dobrobit drugih ljudi, ali i, ne manje važno, način na koji zahvaljujemo na onome što sami imamo.

Pojam humanosti navela je učenike 2.B na razmišljanje i postavljanje pitanja Što mi možemo učiniti kako bismo pomogli drugima? Učenici su samoinicijativno predložili sudjelovanje u humanitarnoj akciji koju su, pod mentorstvo učiteljice Veronike Babić, nazvali Dobro djelo za dječji vrtić Jabuka.

Pretvorili su se u male vilenjake koji su u svojoj radionici ušli u čaroban svijet, a u sve su bili uključeni i roditelji. Vilenjaci su unijeli veselje, toplinu i sreću u izradi darova. Izradili su dvije slikovnice „Vuk i tri praščića“ i „Crvenkapicu“. Uz izrađene slikovnice, darovali su im i društvene igre.

Čini se da nam je prvi dan zime bio najtopliji dan u godini. Samo, nije riječ o vremenskoj prognozi, nego o toplini u našim srcima i u veličini naših osmijeha.

                                                                       Učiteljica, Veronika Babić