12.4.2024.

Učenici 7. i 8. razreda OŠ Ivanja Reka koji pohađaju redovnu i izbornu nastavu predmeta Njemački jezik kod učiteljice Fanike Jurić posjetili su 12. travnja 2024. godine tematski park Minimundus te obišli grad Klagenfurt u Austriji.
Tijekom jednodnevnog izleta učenici su imali priliku posjetiti tematski par Minimundus, park minijaturnih građevina napravljenih u mjerilu 1:25 koji sadrži preko 150 minijaturnih modela arhitekture iz cijelog svijeta, a koje su izgradili profesionalni graditelji modela iz visokih tehničkih učilišta od izvornih materijala. Neke od najzanimljivijih minijatura su Kip slobode, Eiffelov toranj, Bazilika sv. Petra, CN toranj u Torontu, Londonski Tower, Bijela kuća, Taj Mahal, Atomium, Space Shuttle i ostalo.

Naposljetku je uslijedio obilazak gradske jezgre grada Klagenfurta na Vrbskom jezeru, koji je glavni grad austrijske savezne pokrajine Koruške. Učenici su prošetali do gradskog kazališta, stare i nove gradske vijećnice, glavnog gradskog trga – Neuer Platza sa fontanom zmaja, a zatim i fontane Lindwurm, spomenika Mariji Tereziji, Katedrale sv. Trojstva i palače Landhaus.